İpek Yolu Haber Ajansı

Hayırsever Aile Tarafından Nizip’e 32 Derslikli Okul Yaptırılacak

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan “100.Yılda 100 Hayırsever” kampanyasına destekler tüm hızıyla devama ederken Gaziantep’in hayırsever aileleri gönül birliği ile şehrin eğitimine ve geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda hayırsever Sarı Ailesi tarafından Nizip ilçesine yaptırılacak 32 derslikli okul için Valilikte protokol imza töreni düzenlendi.

Törene Vali Davut Gül, Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile Hayırsever Asya Sarı, Mehmet Sarı, İbrahim Sarı, Hayri Sarı, Hayriye Gözey, Ali Sarı, Ayvaz Sarı ve diğer Aile üyeleri katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Davut Gül şunları aktardı: “‘100.Yılda 100 Hayırsever’ kampanyasını başlattığımızda biz Gaziantepli hayırseverlere güvenmiştik. Nizip’te de Mehmet Sarı başkanımızla birlikte başka hayırseverlerle protokol yapmıştık. Mehmet Sarı Başkanımız, bu protokolde bu sefer hayırseverin kendileri olduğunu söyledi. Geçmişte de Hayırsever Sarı Ailesi, hayır ve hasenat bakımından üzerine düşeni çok fazlasıyla yapmıştır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise, “Hayırsever kıymetli Sarı Ailesine Nizip’te Milli Eğitimimize güzel bir katkıda bulundukları için şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi

Bu okul yapımı ile birlikte Nizip ilçesinde gerek derslik başına düşen öğrenci sayısının azaltılacağını, gerekse de öğrencilerin daha düzenli eğitim alanı için ortam oluşturulacağını belirten Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı sözlerine şöyle devam etti: “Bu ortamın sağlanmasında bize ön ayak olan Sayın Valimize, Kaymakamımıza ve Milli Eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Bu protokolün eğitim camiamıza, öğrencilerimize, gençlerimize, öğretmenlerimize ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdür Yasin Tepe ve Sarı Ailesi’nin diğer üyeleri de yapılacak olan okulun hayırlar getirmesini diledi.

Konuşmaların ardından imzalar atılarak Hayırsever Aileye Vali Davut Gül tarafından teşekkür belgeleri verildi. 

HABER: ALİ DUYSAK

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz