İpek Yolu Haber Ajansı

İHYİYAÇ DUYULAN HER ANDA, YALOVA BELEDİYESİ YANINIZDA

İHYİYAÇ DUYULAN HER ANDA, YALOVA BELEDİYESİ YANINIZDA

Yalova Belediyesi, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz kadar toplumun hafızası, asırlık çınarlarımız olan yaşlılara verdiği desteklerle de hayatı kolaylaştırıyor. Yapılan hizmetlerle yaşlı vatandaşların hiçbir zaman yalnız olmadıkları hissettiriliyor.

Yalova Belediyesi ekipleri, periyodik aralıklarla yaşlı vatandaşları arayıp durumlarını ve ihtiyaçlarını sorarak manevi evlat hissini yaşatıyor. Gerçekleştirilen aramalarda Yalova Belediyesi’nin hizmetlerine de değiniliyor. Yaşlı vatandaşlara; berber ve kuaför hizmeti ile evde temizlik gibi hizmetlerden bahsedilerek ihtiyacı olan hizmetlerden yararlanılması sağlanıyor.

Berber ve Kuaför Hizmeti Devam Ediyor

Berber ve kuaför hizmeti kapsamında evden çıkamayacak derecede engelli, hasta ve yaşlı olan vatandaşların saç ve sakalları, hijyen ve sağlık koşullarına dikkat edilerek kesiliyor. Birçok kişisel ihtiyacını yakınlarının yardımlarıyla yapma mecburiyetinde kalan vatandaşlar, yapılan hizmet sayesinde ihtiyaçlarını kolayca karşılayabiliyorlar.

Evde Temizlik Hizmeti

Belediye ekipleri, günlük ev işlerini yapmakta zorlanan yaşlı vatandaşların evlerine giderek, temizlik hizmeti veriyor. Periyodik olarak ziyaretler gerçekleştiren ekipler, evin tüm temizlik işlerini özenle yaparak, odaları hijyenik ve düzenli hale getiriyor. Yaşlı vatandaşların hayatını kolaylaştıran Yalova Belediyesi ekipleri, ihtiyaç sahiplerine yalnız olmadıklarını hissettiriyor.

2023 yılı Ocak ayından beri yaşlı vatandaşlara yönelik; 829 arama yapılıp 384 görüşme sağlandı. Doğum günü kutlaması için 2626 yaşlı vatandaşa ziyarete gidilip 1354 ziyaret gerçekleşti. 2170 yaşlı vatandaşa hâl hatır ziyareti için gidilip 958 ziyaret gerçekleşti. 70 kişiye evde temizlik hizmeti verilirken 86 kişiye kuaför, 107 kişiye de berber hizmeti verildi.




İPEK YOLU HABER

MMUSTAFA DOGAN

 

 

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz