İpek Yolu Haber Ajansı

ikna edemediği ablasını kaybetti

Erzurum’da kız kardeşi ile cerrahi operasyonla meme kanserinden kurtulan ancak aynı ameliyata ikna edemediği ablasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Ayşe Koç, kadınlara tedaviden ve ameliyattan kaçınmamaları çağrısı yaptı.


 

Yaklaşık 13 yıl önce göğsünde kitle fark eden 2 çocuk annesi 62 yaşındaki Ayşe Koç, tedavi için çeşitli hastanelere gittikten sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalından Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay’a başvurdu.

 

Yapılan tetkiklerin ardından meme kanseri teşhisi konulan Koç, Akçay’ın uyarısıyla 59 yaşındaki kız kardeşleri Fadime Vatan ve Aysel Özlü’yü (65) de muayeneye çağırdı.

 

Tetkiklerde aynı hastalık görülmesi üzerine Vatan ile Özlü de Akçay tarafından tedaviye alındı.

 

Tedavi sonrası Vatan ve Koç aynı yıl ameliyatla meme kanserinden kurtuldu, ameliyatı kabul etmeyen abla Aysel Özlü ise yaklaşık 6 yıl önce hayatını kaybetti.

 

"Ablam ’göğüs alınır mı’ diyerek ameliyat olmadı"

 

Yaşadıklarını çevresindekilere anlatıp meme kanserinde erken teşhisle ilgili farkındalık oluşturan Ayşe Koç, AA muhabirine, göğsünde kitle fark ettikten sonra çeşitli hastanelere ve daha sonra Prof. Dr. Akçay’a gittiğini belirterek, Akçay’ın kız kardeşlerini de muayeneye çağırdığını söyledi.

 

 

HABER: AYFER TURAN

İPEK YOLU HABER ERZURUM

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz