İpek Yolu Haber Ajansı

Kamil Ocak ismi artık bir spor lisesinde yaşayacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan okulların yanında hayırseverlerimiz tarafından inşa edilen okulların açılışları son dönemde tüm hızıyla devam ederken bugün de Gaziantep Belediye Başkanlığı, 13. Dönem Gaziantep Milletvekilliği ile Spordan sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Merhum Kamil Ocak’ın ismini taşıyan spor lisesinin açılışı protokolün katılımıyla gerçekleşti.

 


Açılış törenine Vali Davut Gül, Merhum Kamil Ocak’ın kızı Nükhet Ocak Balkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, kurum müdürleri, idareciler, öğretmen ve öğrenciler ile basın mensupları katıldı.


Törende konuşan Vali Davut Gül, Kamil Ocak’ın Gaziantep’in ve Türkiye’nin önemli bir değeri olduğunu vurgulayarak, gerek belediye başkanlığı, gerek milletvekilliği ve aynı zamanda bakanlığı döneminde Türkiye’de spor kulüplerinin yerleşmesinde oluşmasında Anadolu’ya futbolun yayılmasında ve dünyada temsil anlamında çok önemli başarıları olduğunu belirtti ve ruhu şad olsun dileklerini iletti.


Vali Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Şahinbey’de de Şehitkamil’de de genç nüfusumuz çok fazla. Yaklaşık her birinde 1 milyon hemşehrimiz yaşıyor. Rıdvan başkanımız Şehitkamil’de bir spor lisesi yapılmasını çok istiyordu. Dolayısıyla da spor lisesi fikri oradan çıktı. Yapılan bu spor lisesine Kamil Ocak’ın isminin verilmesi ve daha sonrasında da bu açık alanların, ilave spor tesislerinin yapılması hem Fatma Bakanımızın vekillerimizle birlikte fikri, önerisi hem de finansal desteği. Ben kendisine teşekkür ediyorum. bu tam Gaziantep modeli. Baktığınızda Kamil Ocak Stadyumu’nun yerinde küçücük bir kapalı spor salonu vardı. Şimdi onun beş misli büyüklüğünde Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. Burada sadece 5 tane gördüğünüz kapalı spor salonu var, açık sahalarımız var. Spor Şehri Gaziantep derken sadece slogandan ibaret olan, sadece çocukların lisans çıkarttığı bir şehir değil, kurumsallaşmasının yükseldiği, tesislerinin arttığı ve bu tesisleri gerek Gençlik ve Spor Bakanlığımız olarak, gerek büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz olarak yapıldığı, arttığı ve her geçen gün de sayılarının arttığı bir şehirden bahsediyoruz. Bundan sonra da bize düşen bu tesislerin olabildiğince verimli kullanılması.  Eğer bu tesisler boş kalırsa yapılan bütün emekler boşa gitmiş olur. O açıdan şehrin bunu sahiplenmesini biz çok önemsiyoruz. Destek veren ve bu güzelliği paylaşan herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan görseli olabilir

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ocak isminin sürdürülmesi için, Kamil Ocak’ın isminin devamı için çalıştıklarını dile getirerek Ailenin bilim ve akıl üzerine oluşmuş bir aile olduğunu ekledi. Kamil Ocak isminin verileceği bir stadyum yaptıklarını, bir yıla kadar stadyumu tamamlayacaklarını belirten Başkan Şahin gençlere hitaben “sizler bizim en değerli hazinemizsiniz” diyerek bilgi toplumunun, yetişmiş insanların önemine değindi ve açılışı yapılan okuldan yeni Kamil Ocaklar yetişeceğini söyledi.


Bir 10 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise Şehitkamil ilçesinde spor lisesi olmadığını, kendilerinin spor liselerine girişte hazırlık noktasında belediye olarak  destek verdiğini ve bu konuda büyük başarılar kazanıldığını ifade ederek bu spor lisesinin yapılmasında ve spor lisesi olarak hizmet etmesinde emeği geçen başta Vali Davut Gül olmak üzere herkese teşekkür etti ve hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Bir 16 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Merhum Kamil Ocak’ın kızı Nükhet Ocak Balkan ise şunları söyledi: “sanki babamı tekrar hayatta görüyorum. Babam etrafta dolaşıyor, hayata gelmiş, yaşıyor, gülüyor, söylüyor. Bunu Ocak Ailesine bahşeden Değerli Valimiz Davut Gül’e ve Belediye Başkanımız Fatma Hanım’a ve Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.”

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından spor salonu, futbol sahası ve sınıfları gezen protokol üyeleri akabinde öğretmenlerle bir araya geldi.

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

HABER: AHMET ÇELİK 


 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz