İpek Yolu Haber Ajansı

Kepez’de Kadın Girişimciler Paneli yapıldı.

Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programa Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay başta olmak üzere kurum ve kuruluş temsilcileri, kadın girişimciler ve kadın kooperatifleri temsilcileri katıldı.

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, programda yapmış olduğu konuşmasındaki sözlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladı. Mutluay, kadın el emeğinin değerlendirilmesinde kadın kooperatiflerinin öneminin her geçen gün arttığını belirterek, Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen yerel kalkınmaya yönelik çalışmalara ilişkin de bilgiler verdi. Mutluay, bu çalışmalar kapsamında kooperatif çalışmalarının da desteklendiğini sözlerine ekledi.

 

Katılımcılarla önerilerini de paylaşan Mutluay, rekabet üzerinden değil, ilin marka değerlerini ön plana çıkaracak yapılacak üretimler üzerinden yol alınmasının ve aynı zamanda çok sayıda kooperatif yerine küçük yapıların birleşerek güçlü bir üretim oluşturmasının önemli olacağının altını çizdi.

 

Konuşmaların ardından Çanakkale Belediyesi Yerel Kalkınma Biriminin çalışmalarının sunumu da yapılırken, ardından girişimci kadınların ve kadın kooperatiflerinin deneyimlerinin ve tecrübelerinin paylaşıldığı panel gerçekleşti. Program, katılımcılara teşekkür belgesi takdim edilmesi ile son buldu.

 

 

 

Haber: Orhan Oyanık

 

İpekyolu Haber Çanakkale

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz