İpek Yolu Haber Ajansı

‘Kriz daha yansımadı fakat yalova için büyük yıkım olabilir’



Yalova adalet birlik partisi il başkanı Murat Kalaycı Esnafın kalbi olmalıyız dedi" esnafın durumunun çok kötü olduğunu vurguladı Yalova esnafı iş yerini Kapatmak zorunda kalıyor veya el değiştirmek zorunda kalıyor bu tür  işyerlerinin sayısı günden güne artıyor. Esnafın günden güne İşi ve cirosu azalıyor. Herşeye İyimser bakmaya çalışıyorum ama sıkıntımız ciddi anlamda çok büyük önümüz Kış 

Ocak ve Şubat ayında esnaf ciddi  sorunlarla karşı karşıya kalacak.

Bugünden bunun önüne geçmeliyiz el ele  vererek çözüm üretmeliyiz.

Esnaf bizden hizmet bekliyor. 


Benim Görevim, ve hepimizin görevi esnafın hakkını korumaktır. dedi"


Yalova’nın çarşısına alışverişe gelen yerli ve yabancı turist sayısını artırmalıyız. Yalova’da yıllardır söz, senet olarak kabul edilirdi. Şimdi düzen değişti, zaman geçti. İnsanlar, ekonomik zorluklar yüzünden artık birbirine güvenmiyor.


Önce terör sonra ekonomik sıkıntılar yüzünden Avrupalı turistler artık gelmiyor. Uzakdoğulu turist geliyor. Orta gelirli Araplar geliyor, zengin Araplar ise Avrupa’yı tercih ediyor.


Bu anlamda Esnafımızı korumalıyız ve sahip çıkmalıyız. Dükkan sahipleri kira konusunda fedakarlık yapmalıdır. Esnafın en zor ayları olan Ocak ve Şubat aylarında kira talebinde bulunmamalı esnafımızı el birliği ile güçlendirmeliyiz. dedi"


Peki esnafımızı Korumazsak ne olur iş yerlerini kapanır dükkan sahipleri kiracı bulamaz hale gelir. değerli hemşerilerim çukur ciddi şekilde derinleşiyor. Ekonomideki kriz tam anlamıyla piyasaya yansımadı. Ama kış ayının yaklaşmasıyla bunu her geçen gün daha fazla hissedeceğiz. yalova esnafımız için Büyük bir kriz olabilir, hazırlık içinde olmalıyız. İfadeleri yer aldı."




HABER: M.MUSTAFA DOĞAN
İPEKYOLU HABER YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz