İpek Yolu Haber Ajansı

İLKADIM ŞİİR AKŞAMLARI 7 YAŞINDA


Samsun Kavak Dernekler Federasyonu’ nun ( KADEF ) Samsun merkez binasında  gerçekleşen Şiir Akşamları; daha sonra İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi’ nde  devam etmey başladı.

Samsun Yazarlar Derneği ve Kadef’ in işbirliği ile düzenlenen İlkadım Şiir Akşamları; 7. yaşını kutlamanın tatlı telaş ve heyecanı içersinde , 5 Şubat 2020 gününe hazırlanıyor.

Bünyesinde çok sayıda  şair ve yazar ile ses ve saz sanatçılarnı barındıran İlkadım Şir Akşamları’ na İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da Acem Tekkesi’ ndeki Şiiir Akşamları’ na zaman zaman katılarak, şair, yazar ve sanatçılara destek veriyor.

Şairler, ses ve saz sanatçıları; 22 Ocak 2020 Çarşamba günü; saat 18.00- 21.00 saatleri arasında, yine Samsun İlkadım Acem Tekkesi’ ndeki" Şiir Akşamları " adlı şir dinletisine katılıp şirler, türküler ile güzel bir programa daha imza attılar.

Programı Samsun Yazarlar Derneği Başkan Yardımcısı, Kültür Bakanlığı Halk Şairi ve roman yazarı Doğan KAN sundu. Derneğin Başkanlığını ise AraştırmacıYazar  ve  şair Ahmet Seven yapıyor. Şiir dinletisine 40 şair ve sanatçı katıldı

Bu arada ağır  bir rahatsızlık geçiren, uzun süre tedavi gören ve adına anıtı dikilen, Devlet Sanatçısı Aşık Kul Cafer de 22 Ocak Cumartesi günü Acem Tekkesi’ ndeki şiir dinletisine  katıldı ve " Dağlar " adlı şiiriyle büyük alkış aldı.

Programa katılan şairler, ses ve saz sanatçıları ise şöyle:

Devlet Sanatçısı Aşık Kul Cafer, Kültür Bakanlığı Halk Şairi ve emekli öğretmen Ayşe Atlı Selen, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Hasan Akbaş, Kültür Bakanlığı Halk Ozanı Mustafa Bilir  ( Aşık Obalı ), Kültür Bakanlığı Halk Ozanı Ramazan Yavuzarslan ( Aşık Yavuz ), Kültür Bakanlığı Halk Şairi Doğan Kan ve eşi şair Nurgül Kan, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Orhan Köker, Aşık Esençaylı  besteci Osman Başkesen, emekli öğretmen, sanatçı ve  besteci İsa Kahraman, THM ve TSM  bestecisi, şair ve AtakumŞiir Akşamları Yöneticisi Aşık Pirfani ve köşe yazarı, Araştırmacı Yazar Adem Alan, şair Neşet Karaçaltı, şair Mehmet Sağlam, şair ve şiir yorumcusu Nermin Eker, şair ve yazar Zühre Meryem Kaya, şair ve emekli öğretmen Ahmet Taşhan, şair ve eğitimci Mehmet Zeki Akay, şair Züleyha Kurt, şair Saadet Erdoğan, emekli öğretmen ve  şair Ahmet Al, şair Şinasi Koçer, şair Mücela Cebeci, şiir yorumcusu Naci Göksu, şiir yorumcusu Neşet Demircioğu, şair Ersin Acar, şair Saliha Tersakan, şiir yorumcusu Hakan Barutçu ( Türk Hakan ) şiirsever Recep Gündoğdu, şair, yazar,emekli öğretmen ve Bafra Özel Atom Karıncalar Anaokulu Müdürü Oktay Zerrin ile şiirseverler katıldı.

Bağlaması ile Aşık Mustafa Bilir, ( Aşık Obalı ), Aşık Yavuz ( Ramazan Yavuzarslan ) ve EAsençaylı Aşık, şair Osman Başkesen güzel türkülerle programa renk kattılar.

Şiir Akşamları programı; çekilen hatıra   fotoğrafları ile sona erdi. Şairler, ses ve saz sanatçıları; 5 Şubat 2020 Cumartesi günü, İlkadım AcemTekkesi’ nde, saat 18. 00’ de başlayacak olan Şiir Akşamları’ nın 7. yılını yaş pasta kesiminin yanısıra, şairlerle sanatçılara katılım belgesi takdim edilecek.



HABER: NURİ GÜLER 

İPEK YOLU HABER SAMSUN

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz