İpek Yolu Haber Ajansı

Memleket partisine oy istedi

14 Mayıs Genel Seçimleri milletvekili listeleri belli olurken CHP’nin DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti kontenjanından listesine eklediği isimler kendi tabanında da tartışma konusu oldu. Bu tartışmalara katılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce , Sadullah Ergin ve Yüksel Taşkın’ın aday gösterilmesine sert şekilde yüklendi. "Bağrına taş basa basa değil, tıpış tıpış değil, gönül rahatlığıyla ver oyunu Memleket’e" diyen İnce, CHP listesinde bulunan ve Taşkın gibi ’Kemalizm ırkçılıktır’ diyen isimleri örnek vererek CHP’lileri Memleket Partisi’ne oy vermeye çağırdı.
Tartışmalara neden olan CHP listesine bir tepki de Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’den geldi. Muharrem İnce, CHP’ye ve değerlerine geçmişte hakaretler yağdıran isimlerin listelerde en ön saflarda bulunmasına zehir zemberek sözlerle yüklendi. İnce, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin ve "Kemalizm ırkçılıktır" diyen Yüksel Taşkın’ın aday gösterilmesine isyan etti.

Memleket partisine oy istedi 

CHP’lilere çağrıda bulunan İnce kendi partisinin adaylarıyla karşılaştırma yaparak Memleket Partisi’ne oy istedi.

Kemalizm Bir ırkçılıktır 

İnce, sosyal medyadan ’’Milletvekili adayı listeleri açıklandı. Memleket Partisi’nin Ankara Çankaya 1. Sıra Milletvekili adayı; Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Mülkiye’de profesör, Atatürkçü bir Cumhuriyet kadını. Karşısında ise Ergenekon ve Balyoz kumpasları döneminin Adalet Bakanı var, Ali Dibo var. İzmir 1. Bölgede Memleket Partisi’nin adayı Cüneyt Oğuz. Cüneyt; Cumhuriyetçi, Atatürkçü, CHP’nin eski il yöneticisi. Karşısında ise operasyon gazetesi Taraf’ın eski yazarı "Kemalizm ırkçılıktır" diyen biri var." paylaşımında bulundu

İnce ayrıca "Bağrına taş basa basa değil, tıpış tıpış değil, gönül rahatlığıyla ver oyunu Memleket’e. Memleket gibisi yok’’ ifadelerini kullandı.

Halk Tv yorumcusu Murat Ağırel de listelerin ardından CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na ağır ifadeler kullandı. Ağırel "Kemalizmi ırkçılık olara gören Taraf gazetesi artıkları, FETÖ firarisine saat takan ve Emniyeti FETÖ’ye teslim eden, Hatay’da ölen binlerce kişinin mesulu ve yargıya FETÖ imamlarını yerleştiren, "Yetmez ama evet" diyerek faşizme destek veren Cumhuriyet düşmanları listelerde seçilecek yerlerde. Tebrik ederim herkesi!" paylaşımında bulundu.
Engin Ankara taşkın İzmir den aday 

CHP, Sadullah Ergin’i Ankara’dan, Yüksel Taşkın’ı ise İzmir’den aday göstermişti.


HABER:MAHMUT ÇİÇEKDAĞI
İPEKYOLU HABER ANTALYA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz