İpek Yolu Haber Ajansı

MEŞHUR BAFRA PİDESİNE COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ

Bafra Ticaret ve Sanayi Odasımeşhur Bafra Pidesi' nin " Coğrafi İşaret Denetimi ve Tescili ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

 

" Bafra İlçemiz  ile özdeşleşen " Bafra Pidesi" nin  denetimi 10.01.2017 tarih ve 29944 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu'nun 49.maddesine istinaden 07/12/2017  tarihinde Bafra da  gerçekleştirildi.

Denetim Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bafra Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Göksel BAŞAR, Baframızın Ürünlerinin Marka değerinin arttırılması konusunda Coğrafi İşaret belgeleri büyük önem arz etmektedir. Bafra Pidesinin Marka değerinin arttırılması ve ürünümüzün kalitesinin bir standart altında korunabilmesi için Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapılmış ve Bafra Pidesi Coğrafi işaret tescili alınmıştır. Bafra Pidesi için denetim ve takibinin odamızca yapıldığı ve diğer firma denetimleriyle de devam edeceğini vurgulayan BAŞAR, sürekliliğini sağlama noktasında Ulusal fuarlar ve etkinlik katılımlarında ürünlerimizin  tanıtımlarını yapmaktayız.

Bafra Kaymaklı Lokumu için Coğrafi İşaret Başvurusunu gerçekleştirdiklerini sırada Bafra dondurması, Bafra Manda Yoğurdu ve Bafra Pirinci olduğunu söyledi.

Denetim komisyonu tarafından Coğrafi işaretlerin üreticileri STH Gıda Ltd. Şti., Müjgan Kesim Niyazi Kesim Restoran, Turan Özkülünk Turan Usta yerinde ziyaret edildi ve üreticilere denetimin önemi anlatılarak şartnameye uygunlukları açısından da denetim gerçekleştirildi. Odamız Başkanlık Makamında gerekli doküman ve raporlamalar yapıldı. Samsun TSE den Hülya Mengenecioğlu, Ankara Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener şartnamenin uygunluğunu ve odamızın konuyla ilgili özverili çalıştığını beyan etti.

Denetime, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Göksel BAŞAR, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası  Genel Sekteri Talip Şahin Bafra Ticaret ve Sanayi Odası  Muhasebe ve Coğrafi İşaretler Sorumlusu Mehmet Can Akar, TSE den Hülya Mengenecioğlu, Coğrafi İşaret Danışmanı Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener ile konuyla ilgili diğer yetkililer katıldı.

HABER: Oktay ZERRİN-

İPEKYOLU HABER BAFRA   /  SAMSUN

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz