İpek Yolu Haber Ajansı

MESLEK LİSELERİ ATÖLYELERİNDE YÜZ YÜZE UYGULAMA EĞİTİMLERİ BAŞLADI


5 Ekim Pazartesi günü itibariyle, mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızda atölyelerdeki uygulama eğitimleri başladı. Meslek liselerindeki yüz yüze eğitim süreci, Bakanlığımızın aşamalı geçiş planlaması doğrultusunda tüm eğitim kademeleriyle birlikte planlanacak

 

Uygulamalı eğitim sürdüren Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Güzel Sanatlar Lisesi ile Spor Lisesi öğrencileri yüz yüze eğitme başladı. Bu vesileyle İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol; Şehit Sercan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyarette bulundu. İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Uğur İnan’ın da yer aldığı okul ziyaretinde yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerle bir araya gelindi ve sohbet edildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Yalova genelinde yüz yüze eğitime başlayan toplam 13 meslek lisesinde uygulama eğitimlerinin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu’na" göre öğrencilere gerekli rehberlik ve yönlendirmelerin yapıldığını belirtti.

 

Şehit Sercan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "İnşaat teknolojisi, Makine Teknolojisi, Bilişim Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi" sınıflarında öğrencilerle bir araya gelen İl Müdürü Yeniyol "Gençler sizlerle bir araya gelmenin heyecanını ve sevincini yaşıyoruz. Sizleri özlemle, hasretle bekledik. Biliyoruz ki sınıf ortamında arkadaşlarınızla bir arada olmak ve öğretmenlerinizle göz teması kurarak yüz yüze eğitim almak, çok daha kıymetli ve çok daha etkili. Hele ki sizin gibi uygulamalı eğitim yapan liselerde yüz yüze eğitim, eğitimin olmazsa olmazıdır. Eğitiminizin sekteye uğramaması adına pandemi sürecinde maske kullanımına, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına bire bir uymanızı; 21. yüzyılın iş dünyasında arayan değil, aranan eleman olma adına derslerinize dört elle sarılmanızı temenni ediyorum." dedi.

 

Meslek liselerinde alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları, yüz yüze; teorik dersler ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.  Her ders saati 30 dakika olacak; teneffüsler 10 dakika, öğle arası da 45 dakika olacak.




HABER: M. MUSTAFA DOĞAN

İPEK YOLU HABER/ YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz