İpek Yolu Haber Ajansı

Mobil Diş Kliniği Samandağ’da depremzedelere hizmet verecek.

Isparta Belediyesi, toplu taşıma araçlarından birisini Ağız ve Diş Sağlığı Mobil Diş Kliniğine dönüştürdü. Türk Diş Hekimleri Birliği ve Isparta Diş Hekimleri Odası işbirliğiyle hazırlanan otobüs, hizmet vermek üzere deprem bölgesi olan Hatay’ın Samandağ ilçesine uğurlandı.

Isparta Belediyesi önünde gerçekleştirilen uğurlamaya Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Diş Hekimleri Odası Başkanı Gülşen Uluçay katıldı. Başkan Başdeğirmen, Ağız ve Diş Sağlığı Mobil Diş Kliniğinde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşların problemlerini çözmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bölgedeki vatandaşların sağlıklarını da önemsediklerini söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Isparta Diş Hekimleri Odamız, Türk Diş Hekimleri Birliği ve Isparta Belediyesi işbirliğinde mobil bir diş kliniği hazırladık. Aracımızdaki cihazları ve malzemeleri Türk Diş Hekimleri Birliği karşıladı. Oradaki diş hekimlerimizi de Türk Diş Hekimleri Birliği organize ediyor. Belediyemize ait bir otobüsümüzü mobil bir diş kliniği haline getirdik. İlk görev yerimiz Hatay’ın Samandağ ilçesi. Isparta olarak biz orada görevliyiz, orayı sürekli takip ediyoruz. Şu anda aracımızı oraya gönderiyoruz. 4 diş hekimimiz orada bu aracı bekliyor. Sabahtan itibaren de diş ile ilgili problemi olan vatandaşlarımızın dertlerine çare olmak için orada mücadelemize devam edeceğiz. Görev süremiz belli değil, diğer deprem bölgelerine de hizmet vereceğiz. Isparta Diş Hekimleri Odası Başkanımıza ve ekibine, Türk Diş Hekimleri Birliğine teşekkür ediyorum. Isparta Belediyesi olarak böyle bir çalışmanın içerisinde olmak bizleri memnun etti” dedi.Isparta Diş Hekimleri Odası Başkanı Gülşen Uluçay, kendilerine böyle bir otobüs tahsis eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Uluçay, “Türk Diş Hekimleri Birliği ve Isparta Diş Hekimleri Odası olarak böyle bir projede bulunmak bizi mutlu ediyor. Bu aracı hazırlarken birçok firmanın desteğini aldık. Hepsine teşekkür ediyorum. İlk etapta Samandağ’da faaliyet göstereceğiz. Arkadaşlarımız dün bölgeye gittiler. Hem yönetim kurulu üyemiz hem de Türk Diş Hekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Naim Şenyurt arkadaşımız bu iş için çok uğraştı. Kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.Mobil Diş Kliniğinin deprem bölgesinde acil tedavileri yapabilecek şekilde donatıldığına değinen Uluçay, “Özellikle diş çekimi, normal hekim muayenesi, kanal tedavisi, dolgu gibi işlemleri yapabilecek şekilde hem teknik olarak hem de sarf malzeme olarak donanıma sahiptir” şeklinde konuştu.

 

HABER: ZEKİ ÇELİK

İPEK YOLU HABER ISPARTA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz