İpek Yolu Haber Ajansı

ÜMRANİYE’DE BELEDİYESİNDEN DEPREM BÖLGESİNE 500 ADET KONTEYNER

ÜMRANİYE’DE BELEDİYESİNDEN DEPREM BÖLGESİNE 500 ADET KONTEYNER

ÜMRANİYE’DE BELEDİYESİNDEN DEPREM BÖLGESİNE 500 ADET KONTEYNER 

İmalatı özel olarak yapılan konteynerlerin her biri 3×7 m ölçülerinde, 21 metrekareden oluşuyor. 7-8 kişilik bir ailenin rahatlıkla barınabileceği şekilde tasarlanan evler; 2 oda, mutfak ve banyo-WC bölümlerinden oluşuyor. TSE-CE belgeli malzemelerden yapılan konteyner evlerde ısı ve ses yalıtımı da yer alıyor.

Kurulması planlanan konteyner şehir bir ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde donatılacak. Koltuğundan diş fırçasına, masasından halısına kadar her türlü ihtiyacın düşünüldüğü konteyner şehirde; çamaşırhane, kafeterya, market, sağlık merkezi, mescit, çocuk oyun alanı gibi bölümler de yer alacak.

Başkan İsmet Yıldırım yaptığı açıklamada, "Ümraniye Belediyesi olarak, depremde evleri yıkılan vatandaşlarımız için bir konteyner kent kuracağız. Depremzede kardeşlerimizin huzur, güven ve konfor içerisinde barınabilecekleri konteynerlerin üretimi İstanbul’da devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından en kısa sürede Kahramanmaraş’ta kurulumunu sağlayıp, afetzede vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Konteyner kentimiz 500 ailenin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazır hale getirilecek. Ülke olarak tüm imkânlarımızı seferber ederek, bu zorlu süreci el birliği ile atlatacağımıza inanıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun" dedi.

Özkan Güli
İPEKYOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz