İpek Yolu Haber Ajansı

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut: “Yetersiz kalan kanunlar gazetecileri zor duruma düşürmüştür”

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, “Gazetecilerin özgürlükleri ile alakalı gelişmeler ve bunun yanı sıra yetersiz kalan kanunlar gazetecileri zor duruma düşürmüştür.” dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, Basında sansürün ilk kez kaldırılışının 114. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Bir yanda sansürün kaldırılışını kutlarken, diğer yanda günümüzde sansürün dolaylı veya dolaysız şekilde sürmekte olduğuna vurgu yapan Başkan Akbulut, “Bu nedenle 24 Temmuz, Basın Bayramı yerine, Basın Özgürlük ve Dayanışma Günü olarak kutlanmalı’’ dedi.

Akbulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“24 Temmuz 1908 yılında ülkenin gelişmesi için atılmış en büyük adımlardan biri olan basında sansürün kaldırılması ile birlikte günümüze kadar gelen şartlar dahilindeki gazetecilerin özgürlükleri ile alakalı gelişmeler ve bunun yanı sıra yetersiz kalan kanunlar gazetecileri zor duruma düşürmüştür. Bu bağlamda gazetecilerin temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayıcı, düşünceyi ifade özgürlüğünü yok edici, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını ortadan kaldıracak önlemlere başvurulmaması gerekir.”

Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basının, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesi olduğunu da ifade eden Başkan Akbulut,  Ulu Önder Atatürk’ün ‘Basın özgürlüğünden doğan sorunların çözüm yolu, yine basın özgürlüğüdür’ sözünü hatırlattı.

Bugün gelinen noktada özellikle yerel basının karşı karşıya kaldığı var olma mücadelesinin Türk basını adına gelecek kaygısına sebep olduğuna da dikkat çeken Akbulut, “Yerel basının gelişen teknoloji ve dijital medya unsuru nedeniyle yaşamaları neredeyse güçleşmiştir. Yerel basınımıza destek olunması ve yaşatılması için adeta can suyu niteliği taşıyan desteklerin devam etmesi büyük bir önem arz etmektedir. Halkın sesi ve kulağı olan yerel basın yaşatılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; basında sansürün kaldırılışının 114. yıldönümü münasebetiyle, İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve yaygın haber ajansı temsilcilerimiz ile tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Özgürlük ve Dayanışma Gününü kutlar, çalışmalarında kolaylık ve başarı dilerim.” ifadelerini kullandı.

HABER: OSMAN ACAR

İPEK YOLU HABER MUĞLA

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz