İpek Yolu Haber Ajansı

MUĞLA MAVİ YEŞİL SATRANÇ LİGİ ŞAMPİYONLARI BELİRLENDİ

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Mavi Yeşil Okullar Projesi" etkinlikleri çerçevesinde, "Hamleni Doğa İçin Yap" sloganıyla il genelinde düzenlenen  Mavi Yeşil Satranç Ligi’nin şampiyonları belli oldu.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Mavi Yeşil Okullar Projesi" kapsamında, Türkiye Satranç Federasyonu Muğla İl Temsilciliği ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde "Mavi Yeşil Satranç Ligi" il finalleri Menteşe ilçesinde yapıldı. Final turnuvalarının ardından ödül töreni düzenlendi.

Muğla Milli Piyango KYK Öğrenci Yurdu konferans salonunda düzenlenen satranç turnuvasına ve ödül törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, satranç sporuna gönül vermiş  öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

İlçe birincisi öğretmenler ile 8 yaş, 10 yaş, 12 yaş ve 14 yaş olmak üzere 4 kategoride yarışan ilçe birincisi öğrencilerin kıyasıya mücadelesine sahne olan il finalinde, şampiyonlar belli oldu. Öğretmenler arasında yapılan turnuvada, il şampiyonu Muğla Bahçeşehir Kolejinden Evren Atayman olurken 8 yaş kategorisinde şampiyon Muğla Bahçeşehir Kolejinden Ayaz Tufaner, 10 yaşta Özel Fethiye Ege İlkokulundan Aras Deniz Kılıç, 12 yaşta Milas İmi Kolejinden Enes Yalçınkaya, 14 yaşta Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulundan Toprak Gelir oldu.

Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay "Maviyle yeşilin buluştuğu Muğla’mızdan feyz alarak ilimiz genelinde bir buçuk yıldır yürütmekte olduğumuz Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalık oluşturmak adına satranç turnuvasının bu yıl ikincisini düzenledik. Öğrencilerimizle birlikte öğretmenlerimizin de yarıştığı turnuvada, hamleler doğa için yapıldı. Çevreye duyarlı, doğayla barışık olan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, centilmence yarışarak doğaya dikkat çekmek adına farkındalık oluşturdular. Hamlesini doğa için yapan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi canı gönülden kutluyor; Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Türkiye Satranç Federasyonu hakem heyetine ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve protokol tarafından, şampiyon olan ve derece elde eden öğretmen ve öğrencilere, ödüllerinin takdim edilmesiyle tören sona erdi.

HABER: OSMAN ACAR

İPEK YOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz