İpek Yolu Haber Ajansı

MUĞLALI ÖĞRENCİLERİN TÜBİTAK BAŞARISI

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda, Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul bölümü öğrencileri, kimya alanında Türkiye 2’incisi oldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığının “biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, tarih, teknolojik tasarım, Türkçe ve yazılım” olmak üzere 10 alanda düzenlediği 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Türkiye finali ve ödül töreni bu yıl Diyarbakır’da gerçekleştirildi. 180 projenin yarıştığı final yarışmasında, farklı alanlarda 10 proje birinci, 20 proje ikinci, 30 proje üçüncü olurken 30 proje ise teşvik ödülü almaya hak kazandı. 

Muğla’dan 3 projenin bölge birincisi olarak Türkiye finaline katıldığı yarışmada; Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu, Bodrum TED Koleji Ortaokulu ve Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul bölümü öğrencileri hazırladıkları araştırma projeleriyle ilimizi ve bölgemizi başarıyla temsil etti. Kimya alanında “Zeytin Karasuyunun Mermer Atıklarıyla Arıtılması ve Organik Gübre Eldesi” (Karmerat) adlı özgün projeleriyle dikkat çeken ve fark yaratan Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul bölümü öğrencileri, Türkiye 2’nciliği elde ederek başarısını tescilledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde; Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul bölümü öğrencileri Ayşe Nil Korkmaz, Berra Nazlı,ve danışman öğretmenleri Şebnem Karacak Deren ödül almanın heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaşadılar.

Öğrencilerin başarısından duyduğu mutluluğu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “16. TÜBİTAK Türkiye Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finallerinde elde ettikleri başarı ile bizleri gururlandıran öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Öğrencilerimizin içlerindeki cevheri ortaya çıkaran, araştırmacı ve yenilikçi yönlerini keşfetmelerini sağlayan değerli öğretmenlerimizi ve kıymetli ailelerini de canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

HABER: OSMAN ACAR

İPEK YOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz