İpek Yolu Haber Ajansı

Muhammet Rıdvan Fadıloğlu Kimdir ?


1964 yılında Gaziantep’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep’te tamamladı. 1986 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji-Sanat Tarihi Bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini Tokat’ta tamamlayan Fadıloğlu, Gaziantep’e döndükten sonra, 1996 yılında kurulan aile şirketinde ikinci kuşak yönetici olarak çalışma hayatına atıldı. Aktif çalışma hayatının yanı sıra çeşitli meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak bulundu.

 

Muhammet Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Serbest Bölge Yönetim Kurulu üyeliği, Gaziantep Spor Kulübü delegeliği, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliği, TOOB Genel Kurul Delegeliği ve Kent Konseyi İmar Komisyon üyeliği görevlerinde bulundu.

 

Sivil toplum örgütlerindeki aktif çalışmaları sürürken, AK Parti’nin kuruluşuyla birlikte siyasete atıldı. Ak Parti’ye üye olduktan sonra Mahalle temsilciliği, İl Delegeliği, İl Yönetim Kurulu üyeliği, İl Yürütme Kurulu üyeliği ve İl Sekreterliği görevlerinde bulundu.

 

2004-2008 yılları arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanlığı kadrosunda görev yaptı.

 

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den Şehitkamil Belediye Başkan Adayı oldu. Yapılan seçim sonrasında Şehitkamil Belediye Başkanı seçildi ve halen görevdedir.

 

 

Haber: ali duysak

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz