İpek Yolu Haber Ajansı

İNÖNÜ CADDESİ YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTU


-4 BİN 330 TON SICAK ASFALT SERİMİ YAPILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi sürecinde İnönü Caddesi’nin araç trafiğine kapanmasıyla başlatılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlandı, trafik akışına hazır hale getirildi. 

Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığınca yeni tip Corona Virüs (COVID-19) sürecinde tedbirler ve önlemler çerçevesinde araç trafiğine kapatılan İnönü Caddesi için sürdürülen yoğun mesai sona erdi. Bu doğrultuda bölgeye alt yapı yenileme çalışmaları kapsamında; bin 500 metre kanal ve yağmur suyu hattı, 700 metre fiber hat, 3 bin 900 metre temiz su hattı, 300 adet doğalgaz kutusu, 2 bin 100 metre aydınlatma hattı, 110 adet aydınlatma direği ve 5 adet TEDAŞ panosu kazandırıldı. Üst yapıda da; bin 500 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde yol yenilenerek 4 bin 330 ton sıcak asfalt serimi yapıldı. Ayrıca 6 bin metrekare kaldırım inşası hizmete açılarak Gazi şehirlilerin kullanımı için hazır hale getirildi. Böylelikle bölgenin sorunları köklü olarak çözülmüş oldu.

ESNAF, İNÖNÜ’DE YAPILAN ALT YAPI VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN

İnönü Caddesi’nde berberlik yapan Mehmet Şahin,  caddenin renginin ve görünümünün fark edilebilir derecede değiştiğini belirterek, “Çok güzel oldu. Eski yol ile yeni yol arasında büyük farklar var. Özellikle yayaların geçişinde büyük kolaylık sağlandı. Trafik akışında da zaman zaman yaşanan yoğunluk çalışmalarla azaldı” dedi.

35 yıldır esnaflık yapan Mehmet Özkan ise İnönü Caddesi’nde gerçekleştirilen sıcak asfalt serimi bölgeye temiz bir görünüm sağladığına söyleyerek “Çevremiz güzel oldu. Eski dönemde yağmur yağdığı zaman cadde kötü bir hal alıyordu. Şimdi ise bu sıkıntılar ortadan kalktı, her taraf tertemiz oldu” diye konuştu.

50 senedir esnaflık yapan Mehmet Çelik de yapılan yenileme çalışmalarından memnun olduğunu ifade ederek, şunları aktardı: “Ufak tefek eksikler mevcut onlarında kısa zamanda biteceği görülüyor. Yol genişletilip kaldırım taşları da yenilenince bölge güzel bir görünüm kazandı.”



HABER: SÜMEYYA TURAN 

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz