İpek Yolu Haber Ajansı

OPET MARMARİS’TE ÖRNEK KÖY PROJESİ ÇALIŞMARINA BAŞLADI

Muğla Valiliği himayesinde OPET Petrolcülük A. Ş. ile başlatılan “Örnek Köy Projesi’yle, 2021 yılında yaşanan orman yangınlarından etkilenen köylerin kendi kendine yetmesi, tarihi, coğrafi ve kültürel potansiyelinin değerlendirilmesinin yanı sıra eğitim düzeyinin yükselmesi ve çevre bilincinin gelişmesi gibi toplumsal göstergeleri de hedeflendi.

Proje kapsamında Muğla İli’ne bağlı 9 köyde gerçekleştirilecek çalışmaların ilki Marmaris İlçesi’nin Bayır Mahallesi’nde başladı. Örnek Köy Projesi’nin paydaşları ile tamamlanan protokol imzalarının ardından Bayır’daki rehabilitasyon çalışmaları kapsamında Bayır Çınar Tabiat Alanı ve etrafındaki kafenin yenilenmesi, okulun boyanması, satış stantlarının hazırlanması ve köydeki evlerin dış cephe boyanması gerçekleştiriliyor.

Konu ile ilgili olarak Vali Orhan TAVLI başkanlığında bir araya gelen proje paydaşlarından Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Opet Petrolcülük ile kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla bölgede tarımsal kalkınma kooperatifi kurulması, tarımsal ve hayvansal konularda teknik personeller tarafından eğitimler verilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

HABER: OSMAN ACAR

İPEK YOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz