İpek Yolu Haber Ajansı

ÖZSÖYLER AÇIKLAMADA BULUNDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'ndeki fokların gösterileri yoğun ilgi görüyor.
Yaklaşık 3 yıl önce Uruguay'dan getirilen fokların birbirinden ilginç hareket ve şovları, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Havuzun içerisinde 3 metrelik yükseklikteki toplara kafa atıp, çemberin içerisinden geçen foklar, eğitici eşliğinde ezberledikleri notalara benzer sesler de çıkarıyor. Gösteride akrobasi hareketleriyle de izleyenleri büyüleyen foklar, müzik sesi duyunca çeşitli hareket yaparak adeta dans ediyor.
GÖSTERİLER PAZARTESİ HARİÇ HER GÜN SAAT 14.30'DA BAŞLIYOR
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptığı açıklamada, gösterileriyle herkesin ilgi odağı olan fokların beslenmesine ve bakımına büyük özen gösterdiklerini söyledi.
Yaklaşık 3 yıl önce açılan fok evindeki fokların gösterilerinin devam ettiğini belirten Özsöyler, şöyle konuştu:
"Binlerce ziyaretçi fokların eşsiz gösterisini büyük bir heyecanla izliyor. Buradaki gösteriler özellikle çocukların ilgisini çekse de büyüklerinde hayranlıkla izlediği bir gösteri. Gösteriler sırasında çocuklar foklara bire bir dokunarak bu hayvanları tanıma fırsatı buluyor. Bu gösteriler tabi ki bizim ziyaretçi sayımızı da her geçen gün artırıyor. Foklar içinde her türlü detayı daha önceden düşünmüştük zaten. Şu anda yaşadıkları barınakları ve gösteri yaptıkları havuz tamamen doğal bir ortamdan oluşuyor."
Fok evinin ilk kez Gaziantep'te yapıldığını da ifade eden Özsöyler, bazı turistik tesislerde bu tür gösterilerin yapıldığını ancak hayvanat bahçesi olarak Türkiye'de bu konuda bir ilki başardıklarını kaydetti. Foklardan Sirkus'un doğum yaptığını ve yavru foka, yapılan anket sonucunda 'Fıstık' adını verdiklerini dile getiren Özsöyler, "Foklarımızın buradaki eşsiz gösterileri yurt içinden ve yurt dışından gelen binlerce ziyaretçi tarafından izleniyor" dedi.
Özsöyler, fok gösterilerinin pazartesi hariç her gün saat 14.30'da yapıldığının sözlerini ekledi.

HABER: ALİ DUYSAK  

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz