İpek Yolu Haber Ajansı

PLATONİK AŞIĞA İNDİRİMSİZ 12 YIL HAPİS

ERZURUM’da, çalıştığı iş yerinde platonik aşk beslediği Canısı Toktay’ı (20) 3 yerinden bıçaklayarak yaralayan Murat Yıldırım’a (31), tutuklu yargılandığı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 12 yıl hapis cezası verildi. Gerekçeli kararda, olayda kullanılan bıçağın ’öldürmeye elverişli bıçak’ olduğu bilgisine yer verildi. Sanığa, kişiliği ve sosyal ilişkileri dikkate alındığında, mahkemece olumlu kanaat oluşmadığından takdir indirimi yapılmadığı belirtildi.

Olay, 13 Ekim 2018’de Aziziye ilçesi Dadaşkent semtinde meydana geldi. Murat Yıldırım, iddiaya göre, çalıştığı marketteki mesai arkadaşı Canısı Toktay’a ilgi duydu. Cep telefonundan Toktay’a ’Sen ilk görüşte aşka inanır mısın? ya benim olursun ya da kara toprağın’ mesajlarını gönderen Yıldırım, markette de rahatsız edince işten çıkarıldı. Bir süre sonra markete bıçakla gelen Murat Yıldırım, manav reyonu önünde bekleyen Canısı Toktay’a saldırdı. "Öleceksin" diyerek Toktay’ı kolundan tutup, bıçaklayan Yıldırım, market çalışanları tarafından elindeki bıçak alınıp etkisiz hale getirildi. Canısı Toktay, çağrılan sağlık ekibince ambulansla hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı. Adrese gelen polise teslim edilen Murat Yıldırım, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan saldırı anı, marketin güvenlik kamerasına yansıdı..GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI

1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Canısı Toktay’ı bıçakla yaralayıp öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 12 yıl hapse mahkum edilen sanık Murat Yıldırım’la ilgili gerekçeli kararını da açıkladı. Genel adli muayene raporları, kamera kayıtları, olay yeri inceleme raporları, uzman ve adli tıp raporları, Canısı Toktay’ın beyanları, tanık anlatımları ve Murat Yıldırım’ın savunmalarına yer verilen gerekçeli kararda şunlar kaydedildi:

"Sanık Murat Yıldırım’ın Canısı Toktay’a karşı karşılıksız ve platonik duygular beslediği, bir süre sonra bu durumu saplantı haline getirdiği, Canısı Toktay’a ait olmayan telefon numarasını kendi telefonuna Canısı Toktay’ın numarası gibi kaydedip kendi kendine mesajlar gönderdiği ve markette çalışan diğer personele de bu mesajları gösterip Canısı Toktay’ın kendisini sevdiği yönünde söylenti yaydığı anlaşılmıştır. Bu söylentilerin markette duyulması ve sanığın genç kıza taciz mahiyetinde mesajlar atmaya başlaması üzerine durumun market müdürüne anlatılarak kendisinin uyarıldığı ve kısa bir süre sonra Canısı Toktay’a ’Ya benim olursun ya toprağın’ şeklinde mesaj göndermesi üzerine işten çıkarıldığı anlaşılmıştır."

Suç tarihi 13 Ekim 2018’de Murat Yıldırım’ın, çalıştığı markete gittiği, Canısı Toktay’ı bıçakla göğsünden ve karnından birden fazla kez yaraladığı belirtilen gerekçeli kararda, "Bu eylemi yaparken sanığın, ’Öleceksin, bu sefer ölmediysen bir dahaki sefer öleceksin, benden kurtuluşun yok’ gibi sözler sarf ettiği, bu arada tanık Y.D.’nin reyona gelerek Murat Yıldırım’ın elinden bıçağı aldığı ve Canısı Toktay’ı kurtardığı anlaşılmıştır" denildi.


HABER: AYFER TURAN 

İPEK YOLU HABER ERZURUM

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz