İpek Yolu Haber Ajansı

PROBLEMLER ANLIK OLARAK TESPİT EDİLİYOR

PROBLEMLER ANLIK OLARAK TESPİT EDİLİYOR

PROBLEMLER ANLIK OLARAK TESPİT EDİLİYOR

Yalova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü 2019 yılı içinde yapmış olduğu faaliyet raporunu açıkladı. 
Açıklanan faaliyet raporunda kent genelinde toplam 2 bin 160 metre yağmur suyu şebekesi yapılırken, kanalizasyon ve şebeke çalışmaları kapsamında ise 4 bin 45 metre hat döşemesi gerçekleştirildi. Ayrıca yapılan çalışmalar kapsamında bin 463 metre yeni su şebekesi hattı döşemesi yapıldı.
5 Bin 835 Arızaya Müdahale Edildi
Toplam 1721 su patlağının tamirinin yapıldığı kent merkezinde, 130 su hattı bağlantısı, 393 arıza, 261 inceleme ve 16 su hattı yenileme talebi kısa sürede giderildi.  Yalova Belediyesi tarafından 14 mahalleye eşit hizmetin götürüldüğü kentimizde büyük çoğunluğunun kanal tıkanıklığından kaynaklanan kötü kullanım, ana hat tıkanıkları, iç tesisat gibi toplam 5 bin 835 arızaya müdahale edildi.
7/24 Takip Ediliyor
2018 yılında çalışmasına başlanılan Scada uzaktan takip sistemi kapsamında mevcut depolarda scada sistemine veri gönderen aktivatörlü vanaların montajı, pompalar ile depo seviyesi arasında ilişki kuran sinyalizasyon sistemleri kurulumu 2019 yılı Haziran ayı içinde tamamlanarak izlenmeye başlandı. Sistemin devreye girmesiyle hatlar 7/24 görevli personeller tarafından takip edilmekte. Oluşan problemler anlık olarak ekranda uyarı sistemiyle görüntülenmekte. Bunun yanı sıra daha hızlı müdahale amacıyla ikinci bir denetleme yapılabilmesi için Fen İşleri Müdürlüğü Elektrik Biriminde çalışan teknik ekibe de sistem uyarı göndermekte. Problem hata koduyla nerede hangi sıkıntının yaşandığı depoya gitmeden evvel anlaşılmakta. Böylelikle alınan önlemler sonrasında Yalova da ki kayıp, kaçak su kullanımında önüne büyük oranda geçilmiş olundu.
Otomatik Klorlamaya Geçiliyor
Depolarda mevcut bulunan ancak zamanla kullanılmadığı için bir kısmı çalışmayan klorlama sistemleri onarılarak ilaveler yapıldı. Klorlama sistemi Scada sistemine entegre etmeyi ve depoya giriş yapan su alma yapısından ölçüm alarak sudaki düşük kloru algılayan ve çıkış hattına veya hazneye otomatik dozlama yapan otomasyonlu klor dozlama sistemlerinin ihalesinin yapılmış olup önümüzdeki günler içinde faaliyete geçecek.

M.MUSTAFA DOĞAN 
İPEKYOLU HABER YALOVA 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz