İpek Yolu Haber Ajansı

PURSAKLAR BELEDİYESİ TÜRKİYE AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI!


TÜRK DÜNYASI OZANLARI VE ŞAİRLERİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ" ŞÖLENİ İLE ANKARA’DA BİR ARAYA GELDİLER!

Pursaklar Belediye Başkanlığı ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ( Eko Avrasya ) tarafından 25.05.2017 Tarihinde Türkiye’nin Başkenti Ankara’nın Pursaklar ilçesi, Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen " OZANLARIN VE ŞAİRLERİN DİLİNDEN TÜRKİYE - AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ" Şöleni düzenlendi.

Türk dünyasının büyük evladı, Azerbaycan'ın yetiştirdiği usta ozan Zelimhan Yakup'un hatırasına Pursaklar Belediyesi ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) tarafından ortaklaşa düzenlenen, ''Ozanların ve Şairlerin Dilinden Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği'' şölenine; T.C. Başbakan E. Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekilleri Prof. Dr. Elman Nasirov ve Ganira Paşayeva, Irak Milli Meclisi E. Milletvekili Sn. Fevzi Ekrem Terzioğlu, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdür Yrd. Seyit Ahmet Arslan, Kerkük Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Eğitimci, Gazeteci, Yazar Şemsettin Küzeci, DGTYB Onursal Başkanı Ekber Koşalı, Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu, Bestekar Sevinç Tofikkızı, Şair İbrahim İlyaslı, Ankara Sanat Platformu Gn. Bşk. Eğitimci Yazar Şair Sultan Özateş, Ozan Shahriyar Karimov, Ozan Elmeddin Mammadov, Şair Aida Zeynelova katıldılar.

Zelimhan Yakup’un Hatırasına düzenlenen gecede Ozanlar ve Şairlerin dilinden Türkiye Azerbaycan sevgisi gönüllere selam oldu.

Şairler şiirlerini okurken, Bestekar Sevinc Tofiqqizi, piyanosu ile canlı fon müziği icra etti.

Şölende şiirlerini icra eden Kerkük Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Eğitimci, Gazeteci, Yazar Şemsettin Küzeci, DGTYB Onursal Başkanı Ekber Koşalı, Bestekar Sevinc Tofiqqızı, Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu, Bestekar Sevinç Tofikkızı, Şair İbrahim İlyaslı, Ankara Sanat Platformu Gn. Bşk. Eğitimci Yazar Şair Sultan Özateş, Ozan Shahriyar Karimov, Ozan Elmeddin Mammadov, Şair Aida Zeynelova’ya Pursaklar Belediye Başkanı Sayın Selçuk Çetin ve Eko Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hikmet Eren tarafından Plaket ve çiçek takdimi gerçekleştirildi.

Program Sunumunu ve koordinatörlüğünü başarılı gerçekleştiren,Şölen içerisinde İki Devlet Bir Millet Antolojimiz ve emeğimizi tanıtarak taçlandıran, Azerbaycan Şairi Sayın Qalibe Ceferova’nın Türkiye de çıkan Vatan adlı kitabından Biz Türkleriz Kimseye Baş Eğmeyiz şiirine ses olan, Azerbaycan-Türkiye ve Karabağ adlı şiirimi okumam için davet eden Eğitimci-Yazar Dr. Şemsettin Küzeci’ye kadirşinas desteklerinden ötürü şükranlarımı iletiyorum.

Tanıştığım günden bu yana Eğitimci yönü ile biz kardeşlerine destekleri, gidelim gitmeyelim katıldığı ve düzenlediği her programda adıma yer vermesi, emekleri bilmesi, abicanlığı, Türk Dünyası Çalışmalarında kardeşlikteki mihmandarlığı, çalışmalarımızın ilerleyişindeki rehberliği eşsizdir. 
Kültür, Sanat ve Eğitim çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan büyüklerimizden olup, Türkiye sevdalısı gönlüne ve Kerkük iline, Türkmenelinde ki kardeşlerimize teşekkürler ediyoruz.

Şölen çerçevesinde düzenlenen ödül töreninde Şahsıma Ödülümü takdim eden Belediye Başkanımız, Eko Avrasya Yönetim Kurulu Başkanımız, Programa konuk olarak gelen ve hediyeleriyle onur duyduğum yüreklere, eserlerini takdim eden kardeşlerime, Azerbaycan Milletvekili Sayın Ganire Paşayeva, Yazar - Şair Sayın Ekber Qoşalı, Bestekar Sevinc Tofiqqizi, Kerkük Milletvekilimiz Ekrem Terzi, Azerbaycan Basın Mensubu, Ozan, Şair kardeşlerimize müteşekkirim. 
Hediyeleriniz ile şad oldum. 
Programa emek veren yönetim ve ekibini, Azerbaycan’dan katılım sağlayan güzide yürekleri, Türkiye adına şiir okuyan şairlerimizi tebrik ediyorum.

Programa gelip, zehirlenerek ambulansla hastaneye kaldırıldığını duyduğum Eğitimci Yazar Osman Baş üstadımıza acil şifalar diliyor, sağlık durumunun iyi olduğunun haberi ile mutluyum. Rabbim bir daha yaşatmasın.

"İKİ DEVLET BİR MİLLET"
TÜRKİYE - AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ SONSUZDUR!

Sultan ÖZATEŞ ( Ankara Sanat Plt. Bşk. Eğitimci /

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz