İpek Yolu Haber Ajansı

'Komiserlik sınav sorularını yemin ettirerek teslim ettim'

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fetullahçı-Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütü (FETÖ/PDY) İddianamesi Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

İddianamede yer alan itirafçı polis memurunun örgüt içerisindeki gizli yapılanmasının ayrıntılı bir şekilde anlatımı iddianamede yer aldı. İddianamede polis Memur M.D.’nin itiraflarında, "Sigara içen himmeti aksatan düzensiz personel sayılıyor", "Cep telefonlarını uçak moduna alınmadan sohbete başlanmıyordu", A-4 kriptosunda ise "Derslerini yapan himmetini veren ama çıkarını örgütten önde tutan kişiler" yer verildi.

’Komiserlik sınav sorularını yemin ettirerek teslim ettim’

’2010 yılının yaz aylarında Selami isimli şahıs beni örgütün verdiği telefondan aradı ve buluşma teklif etti Erzurum da Yenişehir PTT’nin önünde buluştuk. Bana elinde tutuğu 4 zarfı göstererek "Bunların içinde komiser yardımcılığı sınav soruları var. Bunları kendi belirlediğin hizmete bağlı güvendiğin kişilere yemin karşılığı verip geri alacaksın’ dedi bende bu zarfları aldım. Bu olay olmadan sınava girecek kişiler belliydi örgüt bu şahısları belirlemişti. Bizde biliyorduk. Kendi belirlediğim Oltu İlçesinde çalışan Polis Memuru Y.H., İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli, Karayazı İlçe Emniyet Müdürlüğünde Polis Merkez Amirliğinde görevli ve Aşkale İlçesinde Trafik Büroda çalışan isimlerini ve soy isimlerini hatırlamadığım Polis Memurlarına bu zarfları verdim. Kendilerine yemin ettirdim ve bir hafta sonra aynı şekilde geri alıp Selami’ye geri verdim. Duyduğum kadarı ile soruları verdiğim memurlar sınavı kazanarak kursa gittiler. İsimlerini hatırlamadım ama resimlerini görürsem tanır ve teşhis ederim. 1 yıl sonra İlçeleri Mehmet’in isteği doğrultusunda Resul’e teslim ettik. Ayrıca Mehmet beni, Abdulkadir ve Selami’yi rehberlik grubu olarak sohbetlerde yapılacak konuları belirlemek amacıyla görevlendirdi.


İPEKYOLU HABER ERZURUM

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz