İpek Yolu Haber Ajansı

SİLİVRİ BELEDİYESİ UKRANYALI SPORCULARI AĞIRLADI




Türk milletinin yardımseverliğini göstermek adına Ukraynalı sporculara sahip çıktıklarını belirten Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Ukrayna’dan ülkemize paralimpik yüzücüler kamp için geliyorlar ve 24 Şubat’ta Rusya-Ukrayna savaşının başlaması sebebiyle ülkelerine dönemiyorlar. Bu haberi aldığımızda herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için hızlı bir şekilde onlara öncelikli olarak konaklama imkânı sağladık. Yiyecek ve giyecek gibi tüm ihtiyaçlarını Silivri Belediyesi olarak karşıladık." dedi.

Spor yapabilmeleri için Naim Süleymanoğlu Tesislerini hizmetlerine sunduklarını belirten Başkan Yılmaz, "Yapmış olduğumuz yarı olimpik yüzme havuzumuzu henüz açmadık. Sporcu da olan bu kardeşlerimizin moral ve motivasyonunu arttırmak için yüzme havuzumuzu onların emrine amade ettik. Burada kendi hocaları ve bizim hocalarımız nezaretinde antrenmanlarını yaptılar. Silivri Belediyesi olarak Türk misafirperverliğine yakışır bir şekilde tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Bizim evimiz onların da evi. Bu kardeşlerimizi burada ağırlamaktan hem mutluyuz, hem üzüntülüyüz. Diliyoruz ki biran önce savaş bitsin, barış gelsin. Bizler de onları yolcu edelim. Bundan sonraki görüşmelerimiz yine böyle sporla, barışla, kardeşlikle, kardeş belediye ilişkileri ile devam etsin." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Paralimpik Yüzme Takım Antrenörü Iryna Pavyelyeva ise, kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirterek Ukrayna halkı, sporcuları ve aileleri adına Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkür etti.

Ukraynalı sporcular, Silivri’de yaptıkları son antrenmanın ardından konsolosluk koordinesinde Kasımpaşa Spor Tesislerine uğurlandı.


HABER: Özkan Güli 

İPEK YOLU HABER İSTANBUL


Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz