İpek Yolu Haber Ajansı

SÜRDÜRÜLEBİLİR ARICILIK PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILDI

“Sürdürülebilir Arıcılık Projesi”, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında; Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ve Türkiye Arıcılık Vakfı (TAV) iş birliği ile Gaziantep’te Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Toplantı Salonunda açılış toplantısı yapılarak uygulanmaya başlamıştır.

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir


Toplantıda, Türkiye Arıcılık Vakfı Başkanı Cem ATAY tarafından vakıf ile ilgili bilgilendirme yapılmış, ardından Alman Uluslararası İş Birliği Kurumundan Girişimcilik Uzmanı Uğur DEMİR, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Kenan SEÇKİN, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Mühendis İsmail TEMİZ, Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Aysun KAYA ve Enstitü Müdürü Nevzat ASLAN tarafından açılış konuşmaları yapılmıştır. Daha sonra Proje Koordinatörü Feyzullah KONAK tarafından arıcılığın önemi, ülkemiz ve Gaziantep’te arıcılığın durumu ve projenin önemi, özelliği ve uygulanması ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. Daha sonra Vakıf Başkanı Cem ATAY tarafından protokole günün anısına plaket takdim edilmiştir.

 

       Projenin amacı, geçici koruma altındaki Suriyeli ve yerel yararlanıcılara, yaşanabilir ve sürdürülebilir ekonomik gelir sağlayacak yeterli sayıda kovan ile arı ürünleri üretmeyi ve işlerini büyütmek için altyapı oluşturarak geçimlerini sağlamayı öğretmektir. Bu proje geçici koruma altındaki Suriyelilerin bulundukları illerde meslek edinerek yaşamlarını sürdürmelerine katkı sağlayacaktır.

Bir 9 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

       Yararlanıcı olarak seçilen Suriyeliler Türkçe bilgilerini geliştirmek için TÖMER’de 2 ay sürecek dil kursuna başlamıştır. Türkçe eğitimi bittiğinde tüm yararlanıcılara 2 hafta sürecek teorik teknik arıcılık eğitimi verilecektir. Yararlanıcılara kovan ve arıcılık malzemeleri dağıtıldıktan sonra 4 ay boyunca arılıklarında işbaşı eğitimleri verilerek sağlıklı bal ve arı ürünlerinin üretimi sağlanacaktır.

 

 

HABER: AYTEN YIKILMAZ 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz