İpek Yolu Haber Ajansı

ŞAHİNBEY 40.000 ÖĞRENCİ İÇİN DAHA PROTOKOL İMZALADI

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nun 2015 yılında başlattığı ve 42.029 öğrenciyi uçakla Çanakkale'ye götürdüğü "Gaziler diyarından şehitler diyarına" projesi kapsamında bu yıl ve önümüzdeki yıl 40.000 öğrencinin daha Çanakkale'ye götürülmesi için protokol imzalandı.

Gaziantep Valiliğinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete katıldı.

Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi anmak, gençlerimize tarihi ve milli değerlerimizi yerinde göstermek amacıyla Şahinbey Belediyemiz tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan proje bu yıl ve gelecek yıl da uygulanmaya devam edilecek.

Valilik Makamında Vali Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete arasında imzalanan protokol uyarınca bu yıl 20 bin, gelecek yıl da 20 bin olmak üzere toplam 40 bin öğrenci Çanakkale Şehitliğini ziyaret edecek.

Örnek Proje

Protokol imzalandıktan sonra konuşan Vali Yerlikaya, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu kardeşimiz, Türkiye'de örnek bir projeye imza attı. Öğrencilerimizi uçakla, günü birlik buradan alarak Çanakkale'ye götürdü. O dünyada emsali olmayan zaferin yaşandığı yerde, ecdadının adım attığı her yerde yürümek, o nefes alınıp verilen yeri görmek, onların ruhlarına fatiha okumak, onlarla hem dem olmak, geçmişiyle gurur duymak için böyle güzel bir ziyaret yapıldı. Tabi şehrimizde, büyük teveccüh gördü. Tarihimizde emsalsiz bir yeri bulunan Çanakkale Zaferi'nin kazanıldığı toprakların gençlerimiz tarafından yerinde görülmesinin, bu zaferin öneminin daha iyi anlaşılması bakımından çok büyük önem taşıyor. Bu güne kadar Gazianteplilere böyle bir imkanı sağladığı için Başkan Tahmazoğlu ve ekibini tebrik ediyorum" dedi.

40.000 Kişi Daha Çanakkale'ye Gidecek

Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu' da protokole olan katkılarından dolayı Vali Yerlikaya'ya teşekkürlerini ileterek, "Çanakkale gerçekten çok önemli. Ecdadımızın, 253 bin şehit kanını aktığı, bu vatan topraklarını savunmak için yedi düvele karşı verdikleri mücadeleyi, bu şehirde yaşayan hatta tüm Türkiye'de yaşayan vatandaşımızın mutlaka görmesi lazım. Bizde ise 2015 yılında başlayan ve geçtiğimiz yıl da devam ettirilen projede toplam 223 seferde 42.029 kişinin havayolu ile Çanakkale Şehitliğine götürüldü. Bu yıl ve gelecek yıl da 40 bin ortaokul ve lise öğrencisini daha Çanakkale'ye götürerek ecdadımızla buluşturacağız" dedi.


Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz