İpek Yolu Haber Ajansı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı


Vatan topraklarımızın bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla idrak ediyoruz.

Aziz milletimiz tarih sahnesine çıktığı ilk günden bu yana adını her zaman kahramanlıkla duyurmuş, 30 Ağustos 1922’de de göstermiş olduğu fedakârlık, kararlılık, vatan ve millet sevgisi ile eşi benzeri olmayan bir destanın hikâyesini yazmıştır. Samsun’dan yakılan bağımsızlık ruhunun meşalesi, vatan topraklarının her karışına yayılarak 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır.

Milletimiz, ülkemizi parçalamak isteyen mihraklara karşı tüm zorluklara, imkânsızlıklara karşı direnerek şu an üzerinde nefes aldığımız topraklardan düşmanın ayak izlerini silmiş ve Anadolu topraklarını bizlere ebedi yurt olarak kazandırmıştır.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünü kutlamanın yanı sıra Milli Mücadelenin ilk adım şehri Samsun’da ev sahipliğini yapacağımız dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Karadeniz’in heyecanını da yaşıyoruz.

Ülkemizin geleceğini sağlam temeller üzerinde yapılandırarak Milli Teknoloji Hamlesi ile emin adımlar atmaya devam edeceğiz. Çünkü bu vatan, bu millet, bu gelenek bizim. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimi bu muhteşem festivale tanık olmaya davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman ecdadımızı saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyor; 30 Ağustos Zafer bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

 

 

HABER: NURİ GÜLER

İPEK YOLU HABER SAMSUN

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz