İpek Yolu Haber Ajansı

SANATÇILARDAN ADANA ÇIKARMASI

SANATÇILARDAN ADANA ÇIKARMASI

SANATÇILARDAN ADANA ÇIKARMASI
Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu öncülüğünde. Adana Çukurova Güzel Sanatlar Derneği, Adana Geleneksel El Sanatları Kültür ve Turizm Derneği. Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı, Kütahya Güzel Sanatlar ve Edebiyat Derneği işbirliğiyle hazırlanan Adanın düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıla özel “98.yıl 98 sanatçı”  Etkinliklerine ilgi yoğun oldu.
Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Çukurova Belediyesi ve Kadirli Belediyesinin destek verdiği etkinlikler 3 gün sürdü.
Programa ülkemizin dünyanın çeşitli yerlerinde çok sayıda Ressam,El sanatları ustaları, şairler, yazarlar akademisyenler ve sanatçılar katıldı.
Etkinlik 10 Ocak tarihinde Seyhan Belediyesi  Yaşar Kemal Kültür Merkezinde 65 sanatçının katıldığı karma sergi ile başladı.
Sergi açılışına Adana halkının ilgisi yoğun oldu.3 gün açık kalan sergide, ressamlar ve geleneksel el sanatları ustaları en güzel eserleriyle yer aldı. Adanalı sanatseverler tarafından büyük beğeni ile izlendi.
Adil Özkan, Alaattin Aldaş, Alex Raynnam,Aliye Çetiner,Bahar İkbal Önal, Burhan İlbars, Dünya Nur Bakır, Emine İlkutlu İzdar, Engin Buga, Fadime Yılmaz, Fatma Akyüz Güher, Fatma Özdil, Fatoş Vural, Fatma Ekmekçi , Ferah Eker, Fikri Akdeniz, Göktuğ İzdar, Gülay Yılmaz, Gülhis Topçu, Gülruh Budakal, Hacer Serçe Uğurlu, Hasan Can Bener, Hasibe Leventdurur, Hatice Güvel, Hüseyin Yılmaz, Jale Hepdoğan, Kenan Tanburoğlu, Kısmet Turgut, Kıvanç Kürkbaba, Lütfiye Altunkaya, Melehat Sabancı, Meral Soylu, Meral Üstüntaş, Meryem Köfteci, Musa Boz, Mustafa Özdemir, Naciye Zeytin, Nalan Oğuz Öztürk, Nermin Mumcuoğlu, Nesrin Balta, Nimet Toktaç, Nurten Seval Eroğlu, Ömer Erdoğan, Ömer Cesur, Ramazan Bayram, Rıza İbret, Sabriye Uçar, Savaş İlhan, Selahattin Çolak, Semehat Beyhan, Serap Zeliha Ektirici, Serdar Güngör, Serpil Sesli, Sevgi Sarılı Yıldız, Sevilay Erkan, Sevim Kumova, Suavi Nomanoğlu, Süheyla Tümöz, Şule Aydın, Tevfik Gökdemir, Veysel Kubat’ın eserleri yer aldı.
10 Ocak ve 11 Ocak ta 2 akşam Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezinde şair, sanatçı ve ozanların Adana halkıyla buluşması vardı. 
Sanatçılar; Fahriye Güney -Veysel Yalvaç -Mehmet Kurt- Mustafa Özbilici 
Halk ozanları; Selami Yağar-Hidayet Özkan -Hülya Yıldırım-Medeni Karataş- Servet Yıldırım- ve Grup Adanus izleyicilere çok güzel konserler verdiler.
Şairler: Ahmet Yağmur-Ali Atar, Ali Küçük, Aşık Çataloğlu-Aydın Kılıçaarslan- Bekir Buzpınar- Burhan Bilgiç- Ceyhun İpteş-Emine İlkutlu İzdar-Erdoğan Yiğitbaşı- Gonca Aydemir-Halil Gökçek- İsmet Develioğlu- Mehmet Aslan -Mehmet Aydın- Mustafa Seçen- Nilgün Seçen-Sebile Türksoy Göktürk- Seyfi Metin- Şerife Eser- Şükran Bayrak -Şükran Güneş- Turan Aktaş -Vahdettin Işıldak -Yahya Azeroğlu- Zeynep Sümer  de şiirleriyle etkinliğe renk kattılar.
Adana dışında gelen katılımcılara, Adana, Kadirli ve Tarsus’un tarihi ve kültürel zenginlikleri gezdirildi tanıtıldı.
Etkinlikler hakkında bilgi aldığımız  ASKEF Genel başkanı Savaş Ünal; ASKEF’in 24. Uluslararası etkinliğine imza attık. Bizler, Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu , Adana Çukurova Güzel Sanatlar Derneği, Adana Geleneksel El Sanatları Kültür ve Turizm Derneği, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı ve Kütahya Güzel Sanatlar ve Edebiyat Derneği birlikteliği ve Erzurum İpekyolu Halk Ozanları Derneği,Bursa Aşıklar Yazarlar Şairler Derneği, Afyonkarahisar Sosyal Yaşamı Geliştirme Derneği, Sevgi Olsun Sanat Grubu, Uluslararası Gençlik Kültür ve Sanat Derneği katılım ve desteğiyle büyük bir organizasyon gerçekleştirdik.
Bir defa daha gördük ki biz olunca, güç oluyoruz.
Bizler; Türk kültür ve sanatını yaşatmayı, yurt içi ve yurt dışında tanıtmayı ve bizden sonra ki kuşaklara aktarmayı kendimize yol bildik. Bizimle birlikte bu yolda yürüyen herkese çok teşekkür ederim.
Adana ‘da bize destek veren belediyelere, bu birlikteliği sağlayan Serpil Sesli hanıma. Onur konuğumuz Prof. Dr Cahangir Novruzov’a ASKEF yöneticilerine, dernek başkan ve üyelerine, Yusuf Beklen beye ve biz bağrına basan Adana halkına çok teşekkür ederiz.”Ne Mutlu Türküm Diyene” diye konuştu.

Süleyman Güzel
İpekyolu Haber Antalya

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz