İpek Yolu Haber Ajansı

ŞEHİTKAMİL'DE MİKROP VE HAŞERELERE İLAÇLI ÖNLEM


-TÜM ÇÖP ARAÇLARI VE KONTEYNERLERİ DEZENFEKTE EDİLİYOR

Bünyesinde hizmet veren çöp araçlarını ilaçla dezenfekte eden Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelinde bulunan tüm çöp konteynırlarını doğal ilaçlarla yıkayarak dezenfekte yapıyor. Vatandaşları, mikrop ve haşerelere karşı korumayı amaçlarını dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi.

 

Halkın sağlığına büyük önem veren Şehitkamil Belediyesi, özellikle yaz aylarında artan mikrop ve haşereleri yok etme amaçlı çalışma başlattı. Şehitkamil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı çalışan konteynır yıkama ve dezenfekte ekibi, ilk olarak çöp toplama araçlarını dezenfekte etti. Konteynır yıkama ve dezenfekte ekibi, daha sonra sokak sokak dolaşarak, caddelere bırakılmış çöp konteynırlarını insan sağlığına zararsız olan doğal ilaçlarla yıkayarak dezenfektesini yapıyor. Böylelikle çöp konteynırlarını kullanan vatandaşlar, mikrop ve haşerelere karşı korunmuş oluyor. Her gün yüzlerce adet konteynırı temizleyip dezenfekte eden ekiplerin çalışması, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Uygulamadan memnun kalan vatandaşlar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür etti.

 

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Konuya ilişkin açıklama yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "İlçemizin her noktasında hijyen ve temizliği sağlamak için aralıksız çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan biri de çöp konteynerleri. Özellikle yaz aylarında çöp konteynerlerinin çevreye saçtığı kötü kokulardan ve bakterilerden halkımızın rahatsız olmaması amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçe genelindeki çöp konteynerlerini belediyemize ait yıkama aracı ile düzenli olarak yıkıyor ve ilaçlıyor. Ayrıca çöp toplama araçlarımızın da düzenli olarak dezenfektesi yapılıyor. Yürüttüğümüz bu çalışma ile çöp konteynerlerinde bakterilerin ve kötü kokunun oluşmasını önlemiş oluyoruz. Bu çalışmamızı düzenli bir şekilde her mahallemizde sürdürüyoruz. Aynı zamanda uyguladığımız programın dışında vatandaşlarımızdan gelen talepleri de değerlendirerek, ekiplerimizi yönlendiriyoruz. Yaptığımız her çalışmada halkımızın sağlığını, rahatını ve huzurunu düşünüyoruz. Bu yönde yürüteceğimiz çalışmalar aralıksız devam edecek" şeklinde konuştu.

 

ELİNDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYOR

Yapılan çalışmalardan memnun kaldığını ifade eden Mustafa Doğan isimli vatandaş, "Şehitkamil Belediyemizin çöp konteynırlarında yapmış olduğu dezenfekte çalışmalarından dolayı memnunuz. Burada insanlarımız çöp konteynırlarına çöplerini bırakırken mikrop ve haşereler bulaşmaması için bu tür çalışmaları her zaman olumlu buluyoruz. Halk sağlığına önem veren Şehitkamil Belediyemiz, bizlerin herhangi bir sorunla karşılaşmamamız için elinden gelen gayreti gösteriyor. Yapılan bu çalışmalardan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.


HABER: NAZMİYE GÜLMÜŞ

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz