İpek Yolu Haber Ajansı

Sermayesi "Sevgi" olan mağazada depremzedelere ihtiyaç yardımında bulunuluyor.

Sermayesi "Sevgi" olan mağazada depremzedelere ihtiyaç yardımında bulunuluyor.

Sermayesi "Sevgi" olan mağazada depremzedelere ihtiyaç yardımında bulunuluyor.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için sermayesi sevgi olan bir mağaza kuruldu. Hayırseverlerin getirdiği yeni kıyafetler, hijyen malzemeleri ve erzak kolileri’ ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Ayrıca, ihtiyaçları için gelen deprem mağdurlarının çocuklarına da uzmanlar tarafından ‘oyunlar eşliğinde’ psikolojik destek sağlanıyor.

Asrın felaketi olarak Türkiye’yi yasa boğan, yıkımlara yol açan depremlerin ardından bölgeden tahliye edilen depremzedeler, Bursa’da adeta kendi evlerinde gibi karşılanıyor.  Bursa Büyükşehir Belediyesi, kente gelen depremzedeleri de yalnız bırakmıyor. 
Bursa’ya gelen deprem mağdurlarının ihtiyaçları, kurulan Kardeşlik Mağazasından karşılanıyor. Yardımseverler tarafından getirilen yeni eşyalar,  yaş ve bedenlere göre tasnif edilerek mağazada depremzedelere hazır hale getiriliyor. Mağazaya şimdiye kadar 5 bin ailenin başvuru yaptığı belirtildi.
Çocuklara özel alan da düşünüldü.
Depremzedeler, sadece giyim ve hijyen malzemeleriyle değil aynı zamanda gıda kolisi ve yardım çekleriyle de desteklenirken, deprem mağduru çocuklar da unutulmadı. Mağazanın bulunduğu alanın bir bölümü çocuklara özel olarak hazırlandı. Çocuklar, burada ‘uzmanların gözetiminde-oyunlar eşliğinde’ psikolojik destek hizmetinden faydalanıyorlar. Bunlarla birlikte, depremzedelerin şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanmaları amaçlayan Kardeş Kart uygulaması için bu mağazada başvuru yapılabiliyorlar.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’ya gelen tüm afetzedelere sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi. Bursa’daki tüm depremzedelerin kendilerine emanet olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Acımız ve kayıplarımız büyük. Ancak hayat bir taraftan devam ediyor. Bu nedenle hayırseverlerimizin de destekleriyle yaraları sarmaya devam ediyoruz. Depremzedeler Kardeşlik Mağazamızda ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Yine şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanabiliyorlar. Burada çocuklarımıza psikolojik destek sağlıyoruz. Üniversiteye hazırlanan lise mezunu depremzede kardeşlerimiz için ücretsiz hazırlık kurslarını başlatıyoruz. Onların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve desteklerimiz hayat normale dönene kadar devam edecek” dedi.
HABER: Cafer GENÇ 
İPEKYOLU HABER BURSA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz