İpek Yolu Haber Ajansı

SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE "İKSİRLİ AŞKIN DANSI" İLE AŞKINIZ "ZİRVE" YAPACAK

İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası, Sevgililer Günü'nde büyülü kar atmosferiyle aşık çiftlerin ruhuna ve bedenine hitap eden unutamayacakları bir tatil yaşatacak

Kastamonu Daday'da bulunan İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası, 17-18 Şubat tarihlerinde konukları için hazırladığı "İksirli Aşkın Dansı" tango etkinliği ile unutulmaz bir "Sevgililer Günü" programı sunuyor.

Keyifli hafta sonu programında; tango dersleri, tango gösterileri, gölet kenarında piknik, en güzel dilekler için göğe dilek feneri atımı gibi etkinlikler yer alıyor. Ayrıca, huzur ve konforun bir arada sunulduğu özel konak odalarında romantik bir şömine ateşinin karşısında vakit geçirmek ya da baş başa doğa yürüyüşleri yapmak da mümkün. 

İstanbul'a uçakla bir saat mesafedeki tesis; "Sevgililer Günü" programıyla aşk ve doğa dolu bir hafta sonu tatili yaşatmayı vaat ediyor.  

Yöresel ve dünya mutfağından içinizi saracak muhteşem lezzetler

Şef Evren Deniz tarafından Ekoturizm Merkezi İksirli Çiftlik'te yetiştirilen ürünler kullanılarak hazırlanmış özel Sevgililer Günü Menüsü; Siyez ekmeği bruschetta, şeker pancarı cipsi, zeytinyağlı köy peyniri kulesi, Pırasalı kiş lauren, İksirli Çiftlik Salatası, Susamlı mevsim sebzelerine sarılı dana antrikot, gravy sos ile terayağlı baharatlı patates ile lezzet şöleni yaşanacak. Ayrıca, Pazar sabahı İksirli Çiftlik ürünleriyle hazırlanmış enfes bir brunch damaklarda iz bırakacak.

İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası Hakkında 

Her şey, babaanne çörekleri kokusu özlemiyle başlar. Matematik Öğretmeni İksir Aydın emekli olunca, ailesiyle birlikte, doğası, tarihi, kültürü, gastronomisiyle çok özel olan doğduğu topraklar Kastamonu- Daday'da yatırım kararı alır. Bölgenin mimari özelliklerine sahip, 1926 yılında yapılan bir konak satın alınır ve aslına uygun olarak restore edilir. İksir Hanım Konağı'nın yanı sıra ek bina yatırımları, Samanlık Restoran, Toplantı Salonları, Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Binicilik Tesisleri ile ‘İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası' 2010 yılında kapılarını Dünya turizmine açar. Tarih, doğa, kültür, doğal beslenme, yöresel lezzetleri ve çeşitli aktiviteleriyle oksijen cenneti Daday'da, turizmin geleceğinin sihirli İksir'le olacağını düşünür. www.iksirresorttown.com adresinde Tatil Kasabasıyla ilgili detaylı bilgiler yer almaktadır. 

İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası'nın misafirlerine ikram ettiği, kahvaltı ürünleri, sebze ve meyvelerin bir kısmı tesisin yakınında olan İksirli Çiftlik’te yetişmektedir. El değmemiş, oksijen deposu ormanlardan toplanan ürünler pekmezler, marmelatlar, reçeller, şuruplar, çevrenin orman çiçekli balları, dağ kekikleriyle beslenmiş hayvanların sütleriyle yapılan tereyağları, sadece bu bölgede yetişen üryani eriği, siyez bulguru, serbest gezen kümes hayvanlarının leziz etleri, en doğal ürünlerle üretilen tarhanalar, erişteler ve daha pek çok sağlık ve doğallık dolu ürünü paylaşmak üzere www.iksirliciftlik.com açılır.

İksirli Çiftlik, İksir Ailesinin ürettiği ürünlerin yer aldığı, dileyen misafirlerin üretim zamanlarında bizimle beraber ürünleri doğadan toplaması, ayıklaması, pişirmesi, turşularını kurması, reçellerini, marmelatlarını, pekmezlerini, tarhanalarını yapması kısaca üretim süreçlerine de dahil olması arzusu ile vardır. Üretimin keyfini, zorluğunu yaşamak, doğaya bir parça daha yaklaşabilmek, yediğimiz ürünlerin süreçlerine tanık olmak, yemek istediğimizi üretmek İksirli Çiftlik’i var eder.  

İksirli Çiftlik’te üretilen reçeller, marmelatlar, pekmezler, jöleler, ekşiler, turşular geleneksel yapım şekilleriyle üretilen tamamen katkısız, özel ürünler olup, açıldıktan sonra en kısa sürede tüketilmesi önerilir. Kümes hayvanları, talep üzerine hazırlanır, şu an için sadece Kastamonu ve İstanbul’a gönderimi vardır. Siyez bulguru geleneksel usullerle taş değirmende öğütülerek kabulca buğdayından elde edilir. Ayıklandıktan sonra tüketilmelidir. Çavdar veya arpa unu ile karıştırarak yapacağınız çeşitli ekmekler, çörekler farklı lezzetler tattıracaktır. İksirli Çiftlik’te üretilen ekmek çeşitleri belki de ilk kez tattığınız lezzetler olacaktır.


HABER: AYFER KILIÇ

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz