İpek Yolu Haber Ajansı

SOKAK HAYVANLARINI CANI PAHASINA KORUDU

Olaydan kısa bir süre sonra yakalanan saldırgan Sinan Doğan, parktan geçmek istediğinde köpeklerin üzerine doğru geldiğini, bu nedenle parktan hemen uzaklaşıp eve gittiğini söyledi. Yarım saat sonra silahını alıp parka gittiğini anlatan Doğan, "Köpekleri korkutmak için silahımı havaya sıkacaktım ancak parktaki kadın üzerime geldi.

Köpeklerden birine ateş ettim. Daha kötüsü olabilirdi, ancak iyi ki olmadı. Köpekler bana saldırınca kendimi korumak için silahı sıkmışım. Silahı sıktığımın farkında değilim. Çocukluğumdan beri köpeklerden çok korkarım. Bu korkumu bir türlü yenemedim" dedi. Savcılık, "hayvana işkence etme" ve "silahla tehdit" suçlarından tutuklanmasını talep etti.

Hakimlik, köpeğin yaralandığına ve kendini köpeklere siper edip ölümden dönen kadının silahla tehdit edildiğine dair delil bulunmadığını belirtti. Tutuklama talebini reddetti. Doğan’a 4 ay süreyle ev hapsi uygulanmasına, silah bulundurmama ve taşıyamamasına hükmetti. Ayrıca köpeğin yaralanması mevcutsa tedavi masraflarını da karşılamasına karar verdi.

 Hayvan sever Özlem Gürel yaralanan Duman adlı köpeğin tedavisinin devam ettiğini söyleyerek, "Diğer köpekleri de vurmasın diye kendimi siper ettim. Ben de ölümden döndüm. Ama yine de kendisiyle barınaklardaki hayvanlara bakması şartıyla uzlaşmak isterim. Kendisini bizzat götürebilirim. Çünkü ona da hayvan sevgisi kazandırmak isterim. Bu dünyayı sevgiyle kurtaracağız. Kedi ve köpeğin anlaşırken insanların anlaşamamasına şaşırıyorum" dedi.

HABER: Özkan Güli 

İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz