İpek Yolu Haber Ajansı

SPORA RENK KATAN ORGANİZASYON


 

-TÜRK SPOR'UNA 14 BİN 42SPORCU KAZANDILDI

 

-ŞEHİTKAMİLLİ SPORCULAR SERTİFİKA HEYECANI YAŞADI

 

- UZUN SÜRE UNUTULMAYACAK ŞENLİK

Şehitkamil Belediyesi 2017 Yaz Spor Okulları hafızalardan uzun süre silinmeyecek spor şenliğiyle tamamladı. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda yeşil-siyahlı sporcular, sertifika heyecanı yaşadı.

 

Düzenlediği organizasyonlarla spor alanında ilklere imza atan Şehitkamil Belediyesi, 7'den 70'e tüm vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 2017 Yılı Yaz Spor Okulları Kapanış Şenliğiyle bu alandaki yeniliklerini başarıyla sürdürdü. 14 binin üzerinde sporcu öğrencinin eğitim gördüğü Yaz Spor Okulları, Oyuncakistan Parkı'nda sporu sevdiren renkli ve coşkusu yüksek bir organizasyonla tamamlandı. 8 farklı branşta eğitim gören yeşil-siyahlı sporcular, mutluluklarını şenlik alanında kendilerini yalnız bırakmayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyyüp Özkeçeci, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri ve Oyuncakistan Parkı'nı tıklım tıklım dolduran vatandaşlarla paylaştı. Şehitkamil Belediyesi Yaz Spor Okulları ve Kamplarında, basketbol branşında 187, futbol branşında 610, badminton branşında 58, temel cimnastik ve geleneksel çocuk oyunları branşında 137,  satranç branşında 135, Okular Tatile Minikler Şehitkamil'e projesinde 277,  Alleben 1 ve Alleben 2 Yüzme Havuzlarında su sporları branşlarında 9 bin 388 kişi, Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında 3 bin 250 toplamda 14 bin 42 sporcu öğrenci eğitim gördü.

 

14 BİN SPORCU ÖĞRENCİYE ULAŞTIK

2017 Yaz Spor Okullarında 14 binin üzerinde sporcu öğrenciye ulaştıklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Yaz Spor Okulları Kapanış Şenliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Yaz kampları çerçevesinde yaklaşık 14 bin öğrencimize ulaştık. Bugün o öğrencilerin sertifika organizasyonunu yapıyoruz. Daha önce her branşın sertifika törenlerini kendi salonlarında yapıyorduk. Fakat bugün burada bir panayır ortamı gibi bütün branşları bir araya getirdik. Bu sporcuların lisanslı olarak kendi branşlarında görev almasını istiyoruz. Tabi gönül istiyor ki daha fazla çocuğa ulaşalım. Elimizdeki imkanları maksimum düzeyde kullanmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın akademik çalışmaları kadar sportif faaliyetleri de bizim için çok önemli. Yakın tarihte gördüğümüz gibi Rusya'da yapılan paletli yüzmede dünya şampiyonumuz Gaziantep'ten çıktı. Biz, bununla gurur duyuyoruz. Bizim amacımız, bu işin mutfak noktasında çalışıp Milli Marşımızı okutabilmek. Bize inanan güvenen çocuklarınızı bize emanet eden bütün velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

ÇOCUKLAR EKRAN BAŞINDAN KALKIP SPORTİF ETKİNLİKLERLE BULUŞTU

Şehitkamil Belediyesi Spor Şenliğinde geleceğin yıldız sporcularını yalnız bırakmayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin boş zamanlarını telefon, tablet, bilgisayar başında değil; sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle değerlendirmesi gerektiğinin altını çizerek Şehitkamil Belediyesinin spor alanında yaptığı önemli çalışmaların sağlıklı bir neslin yetişmesi adına çok değerli olduğunu ifade etti. Milletvekili Çelik, "Okullarımız tatil olduğunda çocuklarımız için bir planlama yapılması gerekiyor. Bu planlamadaki açığı kapatmak için Şehitkamil Belediyesinin sunduğu imkanlar çok güzel. Şehitkamil için bu yaz çok bereketli geçmiş. Binlerce Çocuğumuzu  ekran başından, sanal dünyadan kaldırıp spor alanlarıyla buluşturmak oldukça değerli.  Başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

 

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde düzenlenen yaz spor okullarında eğitim gören 14 bin sporcu adına sertifika alan öğrencilerle Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu tarafından (CMAS) Rusya'nın Tomsk kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonasında,  Milli Takım kadrosunda yer alarak Dünya Şampiyonu olan Gaziantepli altın çocuk Muhammet Emin Bay'a Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu hediyesini ve madalyasını Oyuncakistan Parkı'nı dolduran binlerce vatandaşın huzurunda taktim etti.

 

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz