İpek Yolu Haber Ajansı

İSTANBUL’DA TOPLU TAŞIMA İÇİN ZAM TALEBİ REDDEDİLDİ

Ekim ayı UKOME toplantısında İBB yönetimi toplu ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam talebini gündeme aldı. Toplantıda konuya ilişkin yapılan görüşler sonrasında zam talebi oy çokluğuyla reddedildi.



 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Karakaya başkanlığında toplanan UKOME toplantısında ayrıca deniz taşıma ücretleri de düzenlendi.

 

Deniz taşımacılığını desteklemek için; "Deniz Taşımacılık Hat ücret tarifesinin mil bazlı olarak düzenlenmesi"ni teklif etti. Karar oy birliğiyle kabul edildi.

 

Deniz ulaşımında mevcut durumda uğramalı hatlarda mesafeye bakılmaksızın tek bilet ücreti alınıyor. Ücret 2 iskele için de 10 iskele için de 7.67 lira. Mesafe arttıkça işletme maliyeti ve yolculuk süresi artması dikkate alınarak, yeni ücret tarifesi mil üzerinde belirlendi. Buna göre; 1 milden sonra her mil başı ücrete 1 lira eklenecek. Denizden karaya ve karadan denize kişiselleştirilmiş İstanbulkart ile yapılan yolculuklarda, aktarmalarda mevcut aktarma ücretlerinin yüzde 50 alınacak. Ücretler, 5 mil sonrası sabitlenecek

 

 

 

HABER: Özkan Güli

İPEK YOLU HABER  İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz