İpek Yolu Haber Ajansı

"SURİYE’DE EN BÜYÜK ASKERİ BİRLEŞME AÇIKLANDI"

Suriye kuzeyinde terörden arındırılmış bölgelerde, Suriye Kurtuluş Cephesi ve Devrimciler Hareketi birleşme kararı alarak, "Devrimciler Kurtuluş Heyeti" adı altında birleştiler. "Devrimciler Hareketi " Sultan Murat Tümeni öncülüğünde geçtiğimiz aylarda kurulmuş olup, bünyesinde 6 askeri gurup bulunmaktadır. "Suriye Kurtuluş Cephesi" Hamza Özel Kuvvetler Tümeni ve Mutasim Tümeni birleşmesiyle geçtiğimiz aylarda kurulmuştu.


Peki bu birleşmenin önemi nedir? 

Devrimciler Hareketi ve Suriye Kurtuluş Cephesi, Suriye’de terörden temizlenen bölgelerde, en büyük askeri sayıya sahip grupları barındırmaktadır, Devrimciler Hareketi Genel Komutanı ve aynı zamanda Türkmen Sultan Murat Tümeni KOMUTANI FEHİM İSA’dır. 

Bu birleşmenin en önemi ise, Suriye’de büyük askeri sayıya sahip ( tahmini olarak 30 bin üzeri) 2 farklı bileşen tek çatı altında birleşmesi ve bünyesinde 2 büyük Türkmen Askeri gurubun oluşudur. Ve böylece 2 büyük Türkmen komutan Fehim İsa ve Seyf Bolat aynı oluşumda birleştiler.

Yaşanan birleşimde, uzun zamandır büyük uğraş veren Suriye Geçici Hükümet başkanı Türkmen lider Abdurrahman Mustafa’nın çok büyük emeği olmuştur.


HABER: İBRAHİM BOZAN 
İPEK YOLU HABER  SURİYE 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz