İpek Yolu Haber Ajansı

Tıbbi Ve Aromatik Bitkilerin Doğru Kullanım Formülü

Tıbbi Ve Aromatik Bitkilerin Doğru Kullanım Formülü


Uluslararası kadın ve Toplumsal gelişim Derneği "farkındalık" söyleşilerine devam ediyor.

KATFA_DER konusunda uzmanları davet ederek farkındalık söyleşilerinde yeni bir konuyu ele aldı.

Söyleşinin bu haftaki konusu tıbbi ve aromatik bitkilerin kimyasal özellikleri ve sağlığa faydalı etkileri hakkında bilgiler oldu.

Atatürk bahçe kültürleri ve araştırma merkezi işbirliği ile hazırlanan programa araştırma bahçe kültürleri merkezinden yüksek kimya mühendisti Dr Seda Kayahan tıbbi ve aromatik bitkilerin kimyasal yapısını ve etkileşimlerini anlattı.

Hangi bitkinin, hangi bitkilerle bir arada kullanıldığında fayda ve zararları olduğu konusunda bilgiler veren Kayahan, çoğu bitkileri sağlığımıza kavuşmak için kullanırken gerek demleme aşamasında gerekse pişirme aşamasında yaptığımız yanlışlara değindi.
Yan yana gelmemesi gereken bitkiler konusunda bilgi verirken bazı bitkilerin Kaynar suda tüm özelliklerini kaybettiğini vurguladı. Çok fazla bitkiyi bir arada demlemenin yan etkilerin olduğunu söylerken, en fazla 3 bitkinin bir arada olmasın doğru olduğunu söyledi. Çay olarak kaynama aşamasına gelmeyen suda birkaç dakika bekletip demledikten sonra içmenin bitkilerin faydasını arttırdığını bu arada her bitkinin demleme süresinin ve demleme ısısının farklı olduğunu da belirtti. Ayrıca bitki, meyve ve sebzelerimizin doğru kurutulup uygun şekilde saklanmasının koşullarına değindi.

Süregelen tedavisi olanların ve kronik hastalığı olanların doktoruna danışmadan asla hiçbir şekilde tıbbi ve aromatik bitkilere yönelmemeleri konusuna dikkat çekti.

Evde organik balmumu ve bitkisel yağların nasıl yapabileceğini anlattı.

Söyleşinin sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Dernek başkanının Nurten Anıl, bu hafta bu konuya ele almamızdaki en önemli etken artık kış ayına girmiş olmamızdır. Gün geçtikçe artan grip vakalarının çeşitli hastalıklara sebepiyet vermesi ve hastalıkların bir tür döngü yaratmasıdır. İnsanların, kulaktan duyma bilgilerle bazı bitkileri birbirine karıştırarak kendilerince çözüm üretmeye çalışmaları dolayısıyla da Kaş yapalım derken göz çıkartmasını önlemek için böyle bir söyleşi yapmayı uygun gördük.

Ayrıca kronik hastalıklar yaşayanların alternatif yollar denemek sebebiyle kendilerine daha fazla zarar verdiklerinin bilgisini de edinmiş bulunmaktayız Bu nedenle alternatif yollara başvurmanın ne derece doğru olduğu konusunu da uzmanlarından öğrenmiş olduk. Bizimle bu değerli bilgileri paylaştıkları için kendilerine çok teşekkür ederiz. Bu toplantılarımızın devamı gelecek. Doğru bildiğimiz yanlışları öğrenmeye farkındalık yaratmaya, sürdürmeye çalışacağız diyen Nurten Anıl programın sonunda doktor Seda Kayahan’a teşekkür belgesi sundu

  



ipek yolu haber yalova

mmustafa dogan

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz