İpek Yolu Haber Ajansı

" TÜRKMEN KAMPINA CEMAL KARSLI VE SURİYE’DEN TÜRKMEN KOMUTAN ZEKERİYA KARSLI’DAN ZİYARET"

Suriye Türkmen Dernekler Federasyonunun geleneksel hale getirdiği kış kapımına, Eski Almanya Parlamento üyesi Suriye’li Türkmen asıllı CEMAL KARSLI, Türkmen Milletinin Birliği için hemen yola koyularak Almayan’dan Türkiye geldi.



CEMAL KARSLI KİMDİR?

Suriye’nin Halep iline bağlı Cerablus kırsalı BOZGEYİK köyünde doğan KARSLI, Eğitim hayatına Menbiç’te başladı, 1980 Yılında Hama olaylarının başlamasıyla birlikte yaşanan katliamlar ve hakkında yakalama kararı çıkarılması sonrası Ülkeyi terk etmek zorunda kalarak Almanya’ya yerleşmiştir.
Almanya’da eğitimini tamamlayarak Şehir Planlaması Mühendisiliği alanında MASTER yaptı. Almanya’da siyasete de adım atan KARSLI, bir dönem Milletvekiliği yaptı. 

Suriye’de 2011 yılında olayların başlaması sonrası, Türkmenlerin hak ve hukuklarını koruyabilmek için Devrime katılan Genç Türkmen siyasetçilere destek oldu.

Türkmen Dernekler Federasyonu Başkanı Sn. TARIK CEVİZCİNİN davetine icabet ederek, Türkmen Milletinin Birliği içinde büyük bir fedakarlık örneği göstererek Almanya’dan Türkiye’ye geldi ve kapalı Kış kampına katıldı.

Kampın 2. Gününde bir konuşma yapan KARSLI, "Türkmenlerin Suriye yeni anayasasında, Suriye’de ikinci Unsur olması ve Suriye’de sadece Arap kardeşlerimiz değil farklı etnik kökenlerin olduğunu ve sebeple, Yeni Suriye’nin isminin" Suriye Arap Cumhuriyeti" yerine "Suriye Cumhuriyeti" ismine çevrilmesi ve Türk dilinin 2. Ana dil olarak resmi dil olarak kabul edilmesi olmadı gerektiğini ifade etti"

"ZEKERİYA KARSLI KOMUTAN KAMPA KATILDI"

Suriye’de 2011 yılında ilk başlarda barışçıl eylemlere başlayan devrime katılan KARSLI, daha sonra Esed rejiminin protestoculara silahla karşılık vermesi sonrası Silahlı mücadeleye katıldı, 2013 yılında Türkmen beldesi olan Humus kırsalı "Kıseyr" Cephesinde, Lübnan’lı Hizbullah teröristlerine karşı, Halep’te kurduğu tugaya bağlı askerlerini alarak kardeşlerine yardıma gitti, savaşta ağır yaralan KARSLI, birliğinin geri çekilmek zorunda kalması sonrası 2 gün boyunca yaralı halde sürünerek mucizevi bir şekilde düşman hattından muhalifler bölgesine dönmeyi başardı. 

Şu an, Fırat Kalkanı bölgesinde AZM Hareketine bağlı (El Kerame) Tugayı Komutanlığını yapmakta ve Cerablus - Menbiç hattında düşmana karşı kahramanca mücadele ediyorlar. 

"ZEKERİYA KARSLI’DAN TÜRKMENLERE ÇAĞRI"

Kış Kampının 2. Gününde istişare toplantısında konuşan KARSLI, " Bizler Suriye devriminde çok şehit verdik, Humus, Hama, Şam, Lazkiye ve daha bir çok bölgeden insanlarımız sürgün edildi, bizler sahada askeri alanda mücadele ederken, Brokrasi alanında Mücadele eden Siyasi temsilcilerimizin de bir araya gelerek Milletimizin haklarını kazanmaları gerekiyor, bugün bu toplantı Milletimiz için bir ilk, her yerden Milletimizin fertleri katılım sağladı ve daha da güçlenip haklarımızı alıp bu kutlu mücadelemizi zaferle taçlandıracağız inşallah" dedi.

Kampın Son gününde yapılacak son toplantı sonrası, tüm Derneklerden ortak bir basın bildirisi yayınlacaktır.

HABER: İbrahim Bozan

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz