İpek Yolu Haber Ajansı

TAİDER, Antalya'da Aile Şirketleri ve Sürdürülebilirliği Konuştu

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, "Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik: Büyük ve Küçük Ölçekli İşletmelerde Kurumsallaşmanın Yeri" konusunu Antalya'da düzenlenen toplantıda gündeme taşıdı

AntalyaSanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) ev sahipliğinde düzenlenen panelinyöneticiliğini AGT Ağaç Sanayi 2.nesil üyesi Mehmet Semih SÖYLEMEZ gerçekleştirdi.Panelde TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Lila Kağıt3.nesil üyesi Aydın ÖĞÜCÜ, TAİDER Önceki Dönem Yönetim Kurulu Başkanı ve TETATeknik Tarım Yönetim Kurulu 2.nesil üyesi Sumer TÖMEK BAYINDIR, TAİDER DenetimKurulu Üyesi ve Levent Kimya 2.nesil Üyesi Atıl PEKŞEN konuşmacı olarak yeraldılar.  

Panelinaçılış konuşmasını yapan Mehmet Semih SÖYLEMEZ "TAİDER'in yarattığıgüvenli ortamda gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası toplantılarında sadecekendinize özel olduğunu düşündüğünüz sorunların aslında birçok aile şirketindeyaşandığına şahit olabiliyor ve çözümün nerede olduğunu fark ediyorsunuz" dedi.

Doğru Kurumsallaşan Aile Şirketleri Sürdürülebilir Kalabilir

TAİDERAile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın ÖĞÜCÜ konuşmasında,kurumsallaşmanın önemine dikkat çekerek, "Dünyadaki ekonomik ve finansalsınırların kalktığı, yapay zekanın güç kazandığı ve rekabetin hızla arttığıortamda doğru kurumsallaşan aile şirketlerinin sürdürülebilirliğindenbahsedebiliriz." dedi. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonominin veistihdamın lokomotifi olan aile şirketlerinin güçlü ve sürdürülebilirbüyümesinin önemine değinen ÖĞÜCÜ, TAİDER'in üstlendiği misyon gereği aileşirketleri sahipleri ve gelecek nesillerine yönelik tecrübelerin ve bilgininpaylaşıldığı etkinlikler ve zirveler düzenlemekte olduğunu, gelenekselleşen TAİDER ulusal aile işletmeleri zirvelerinin6.sının ise "Aile Şirketlerinin Olumlu Etkileri: Sorumluluk, Esneklik ve Yenilenme"temasıyla 2-3 Kasım'da İstanbul'da gerçekleşeceğinin bilgisini verdi. TAİDER Akademi eğitimlerinin ise "Ailelerİçin, Aileler Tarafından" mottosuyla aile şirketi sahipleri ve geleceknesillerinin ihtiyaçlarına yönelik özgün içerikte tasarlandığını iletti.

Aile Şirketleri Geleceğe Umutla Bakmalı

TAİDERÖnceki Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Sumer TÖMEK BAYINDIR," Aile şirketleriningenlerinden getirdikleri girişimcilik, hızlı karar alma ve hayatta kalma gibiüstün özellikleri var. Bunun yanına ailenin çekim gücünü, tüketicinin veyapaydaşlarının nezdinde nesiller boyu güvenilir değerler olarak kalabilmelerinieklediğimizde karşımıza son derece güçlü bir yapı çıkmakta. Bu yapınınsürdürülebilir olması için ailenin ve işin kurumsallaşması yani bir sistemiçinde işlemesini sağlamak gerekiyor" dedi. Aile şirketlerinin sürdürülebilirlik yolculuğunda rehber olmayıamaçlayanTAİDER Kuzey Yıldızı: AileŞirketlerinde Sürdürülebilirlik projesi ve ödülü hakkında bilgi veren TÖMEK"Kuzey Yıldızı ödülü çevre, insanlar,toplum, gelecek nesiller ve yönetişim alanlarında aile şirketleri için özelolarak tasarlanmış ve geri bildirim raporları ile iyileştirilecek alanlarıortaya koyan, farkındalık sağlayan TAİDER'e özgü bir çalışmadır ve tüm aileşirketlerini bu çalışmada yer almaya davet ediyoruz.".  dedi.

Yönetim Kurulları Adil, Şeffaf, Hesap Verebilir ve SorumluOlmalı

TAİDERDenetim Kurulu Üyesi Atıl PEKŞEN aile şirketlerinde şirket belli bir büyüklüğeeriştikten sonra yönetim kurulu ile icranın birbirinden ayrılmasının şirketinkurumsallaşma sürecindeki faydalarını açıklayan konuşmasında "Aileninkurumsallaşması için ise aile anayasası gibi bir araç var. Ama her ailebirbirinden farklı kültürel değerlere ve iş yapış şekline sahip. Bu nedenlekullanılan araç ve yöntemler her aileye özgü olmak durumundadır. Doğrukurumsallaşma aile şirketlerinde iş, ortaklık ve aile arasındaki dengeninsağlanmasıdır." dedi. Aile şirketlerinde profesyonellerle çalışmanın işlerdenuzaklaşmak anlamına gelmediğini söyleyen ATIL buna ek olarak," Aile üyelerisadece aile bağı olduğu için işe alınmamalı, işe alım ve terfi süreçleri tıpkıbir profesyonel gibi düzenlenmeli "şeklinde konuştu.

Toplantı,ANSİAD Başkanı Sadi KAN ve TAİDER Başkanı Aydın ÖĞÜCÜ'nün karşılıklı hediyetakdimi ile son buldu. 


TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, ülkemiz aile işletmelerinin yüksek performanslı, uluslararası yönetim ilkelerine sahip, ülkemize değer yaratan ve sürdürülebilir kurumlar haline gelmelerine destek veren, üyelerinin en iyi uygulamaları ve çözüm gerektiren sorunları paylaşabilecekleri, dünyanın önde gelen aile şirketleri ile iletişim kurabilecekleri ve gelecek nesillerini geliştirebilecekleri önder kurumdur. Türkiye'deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesi, ülkemiz ekonomisinin daha sağlıklı ve kalıcı büyümesine destek olmak amacıyla 2012 yılında kurulmuştur ve 31 ülkede örgütlenmiş İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International) Türkiye paydaşıdır.


haber AYFER KILIÇ
İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Haber Videosu

https://goo.gl/6WytHk

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz