İpek Yolu Haber Ajansı

TARİHÇİ YAZAR YAVUZ BAHADIROĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

.

 

Tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu olarak tanınan Niyazi Birinci tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Vefatını duyuran oğlu Mücahit Birinci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yolumu aydınlatan, mücadelesi ile bana ilham veren, bir neslin doğru yetişmesine vesile olan babamız Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu), Allah’ın rahmetine yürüdü" ifadelerini kullandı.

 

Birinci’nin diğer oğlu Abdurrahman Şeref Birinci ise "Sevgili babam Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu) saat 15.00’da Eyüpsultan Camii’nde kılınacak cenaze namazı müteakibi Eyüpsultan haziresine defnedilecektir. Allah rahmet eylesin" dedi.

Bahadıroğlu’nun cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken çelenk gönderdi.

 

Yazar Bahadıroğlu’nun cenazesine ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilal Erdoğan, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Diyanet Işleri Başkanı Ali Erbaş AK Parti Genel Baskan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şeoncak, Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, iletişim başkanı Fahrettin Altun, Gaziosman Paşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta katıldı.

Birinci’nin dostları ve sevenleri, sosyal medya hesaplarından üzüntülerini dile getirdi. Birinci, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

 

Eserlerinde Yavuz Bahadıroğlu ismini kullanan Niyazi Birinci 1945’te Rize’de dünyaya geldi.

 

HABER: ÖZKAN GÜLİ

İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz