İpek Yolu Haber Ajansı

İşte hastahanelerin normalleşme takvimi

İşte hastahanelerin normalleşme takvimi

İşte hastahanelerin normalleşme takvimi



Cumhurbaşkanlığı’nın normalleşme takvimine göre 1 Haziran’dan itibaren hastanelerde uygulanan salgın tedbirlerinin gevşetilmesi planlanıyor. Plana göre pandemi hastanelerinin sayısı kademeli olarak azaltılacak.

 

Cumhurbaşkanlığı’nın bakanlıklarla dinamik şekilde izlediği korona virüs planına göre sağlık sistemindeki normalleşmenin haziranda başlatılması öngörülüyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre, sağlık sisteminin normalleşme takvimine göre, 1 Haziran’dan itibaren pandemi hastanelerinin sayısı kademeli olarak azaltılacak. Sadece İstanbul ve Ankara gibi vaka sayılarının nispeten fazla olduğu illerde pandemi hastaneleri olacak.


Salgın döneminde nakit akışının bozulduğuna dikkat çeken sağlık sektörü ise Cumhurbaşkanlığı’ndan ve Sağlık Bakanlığı’ndan SUT fiyat artışlarının her yıl makul düzeye endekslenmesini, 3 aylık dönem için geçmiş bir yılın SGK faturalarına göre ödeme yapılmasını ve hijyen tedbirleri nedeniyle artan giderler için destek istedi. Hijyen tedbirleri nedeniyle giderlerin arttığını belirten sektör temsilcileri, düşmeyen aylık cari giderler nedeniyle destek talep etti.

Haber Merkezi


Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz