İpek Yolu Haber Ajansı

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan ile yapılan seçim özel programının ilk bölümü yayınland

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan ile yapılan seçim özel programının ilk bölümü yayınland

Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan TKP’nin YouTube kanalında seçim süreci boyunca ülkedeki gelişmeleri değerlendirecek, TKP’nin çalışmalarını anlatacak.

Yayınlanan ilk programda, Türkiye’nin kritik bir döneme girdiği şu günlerde TKP’nin varlığının ve mücadelesinin önemine dikkat çeken Okuyan, yurttaşları bu dönemi dikkatli izlemeye, yorumlamaya ve ülkemizi sahte umutlara bir kez daha teslim etmemeye çağırıyor.

Programda TKP’nin seçim strajetejisini belirlerken düzen siyasetinden farklı yollar izlediğini ifade eden Okuyan, seçimlere özel strateji geliştirmediklerini, bir devrim stratejilerinin olduğunu ve seçimi bu stratejinin içinde değerlendirdiklerini ifade etti. Türkiye toplumunda iddia edilenin aksine laik duyarlılığı yüksek, bağımsızlığı savunan azımsanmayacak bir kesimin olduğunu belirten Okuyan, bu hassasiyetlere sahip olan fakat yıllarca düzenin değişmeyeceğine inandırılmış halkı, böyle olmadığına ikna etme göreviyle çalıştıklarını söyledi. Türkiye toplumunun sahipsiz kalmış, çaresiz bırakılmış, siyaset sahnesinde emeğin temsil edilmediğini düşünen umutsuz kesimlere umut taşımaya çalıştıklarını ve bu konuda çok iyimser olduklarını sözlerine ekledi.

Gelişkin bir ahlak için insanın insanı sömürmesi ortadan kaldırılmalıdır

Yayınladıkları bilgirgede öne çıkan ahlak kavramıyla da ilgili açıklama yapan Okuyan, "İnsanların gelişkin bir ahlak duygusuna sahip olmasını isteriz elbette. Dayanışma duygusu, kardeşlik, eşitlik, özgürlük, yurt sevgisi, toplumun çıkarlarını öne çıkarmak, bencillikten uzak durmak... Bunların hangisine itiraz edebilirsiniz? Bunları savunmanın tek koşulu ise insanın insanı sömürmesinin ortadan kaldırılmasıdır." dedi.

Programda önümüzdeki dört aylık süreçte TKP’nin planının ne olacağı, TKP’nin ülkenin sorunlarına getireceği çözümlerin neler olduğu gibi başlıklar da konuşuldu.


ipek yolu haber

mmustafa dogan

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz