İpek Yolu Haber Ajansı

TRAFİK EĞİTİM PARKI İLE ÇOCUKLARDA TRAFİK BİLİNCİ OLUŞTURULACAK

VALİ DAVUT GÜL, “TRAFİK BİLİNCİNİN KÜÇÜK YAŞLARDA OLUŞTURULMASI CAN KAYIPLARINI AZALTACAK” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla, ülke genelinde çocuklara trafik bilincinin aşılanması, farkındalık oluşturulması, trafik işaret ve ışıklarında ne şekilde hareket edileceğinin ve karşılaşılan sorunlara ne gibi tedbir alınacağının öğretilmesi amacıyla Gaziantep’te Çocuk Trafik Eğitim Parkı yapılıyor.


Trafik Eğitim Parkı, toplam 19 bin 95 metrekare büyüklüğe sahip olacak ve içerisinde; 24’er kişilik 2 derslik, 51 kişilik amfi, 1 adet 58 metre uzunluğunda altgeçit ve üstgeçit, trafik sinyalizasyonunun olduğu bölüm, 2 adet kavşak, 1 adet gözetleme kulesi, yaya geçitleri bölümü olacak. Park içerisinde; itfaiye, hastane, okul, akaryakıt istasyonu, AVM, AFAD, otobüs durağı gibi küçük yapıların yer alacağı minyatür bir şehir planlaması yapılacak. Park içerisinde 650 metre bisiklet yolu olacak. Teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitim aşamasında öğrenciler tarafından park içerisinde bulunacak akülü ve pedallı araçlar kullanılacak.

Şehitkâmil Belediyesi tarafından Belkız Mahallesinde yapımı devam eden trafik eğitim parkındaki çalışmaları, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile yerinde inceleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, Trafik Eğitim Parkı ile trafik bilincinin küçük yaşlarda oluşturularak can kayıplarının azaltılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Çalışmaların hızla sürdüğü eğitim parkında açıklamada bulunan Vali Davut Gül, her yıl binlerce vatandaşın kural ihlalinden dolayı hayatını kaybettiğini söyledi.

 Gül, Trafik Eğitim Parklarının, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Türkiye genelinde başlatmış olduğu bir proje olduğunu belirterek, “Şehitkâmil Belediyemizin Belkız Mahallesinde yapımına başladığı Trafik Eğitim Parkındayız. Yaklaşık 70 bin metrekarelik yeşil alanın içerisinde 20 bin metrekare büyüklüğünde Trafik Eğitim Parkı yapımı devam ediyor.  Buraya gelen çocuklarımız, teoride öğrendiklerini uygulamalı olarak da görme fırsatı bulacak. Çocuklara, ilkokulda, ortaokulda, trafik eğitimini, trafik kültürünü öğrettiğimizde ileriki yıllarda trafiğe çıktıklarında bunu uygulayacaklardır. Emeği geçen belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Üç beş ay içerisinde yapımı tamamlandığında parmakla gösterilecek bir tesis olmuş olacak.” İfadelerini kullandı.

ŞEHİTKÂMİL BELEDİYE BAŞKANI RIDVAN FADILOĞLU, “TÜRKEYE’DE ÖRNEK PROJELERDEN BİR TANESİ OLACAK”

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise İçişleri Bakanlığının bu konudaki özel bir çalışması bulunduğunu ve Şehitkâmil Belediyesi olarak daha önce yapılan imar planında,  planlanan bir çalışma olduğunu aktardı.

Teoriden pratiğe pek çok uygulama alanı düşünülerek oluşturulan park hakkında bilgi veren Başkan Fadıloğlu, “Burada ana binanın içerisinde iki tane derslikte çocuklarımız teorik olarak eğitim alacaklar. Yaz mesaisinde dışarıda amfi şeklinde bir alanımız mevcut, orada da çocuklarımızın oyunlarla eğitilebileceği şekilde bir ortamımız var. Bu yirmi dönümün içerisinde de yaya üstgeçitleri, hemzemin geçitleri, üstgeçitler, araç üstgeçitlerinin battı çıktılarının, gözetleme kulesinin olduğu bir planlama yaptık. Bu Türkiye’de örnek projelerden bir tanesi olacak. Amacımız, alt yaş grubundaki çocuklarımızın okullardan direk bir derse gelmiş gibi burada uygulamalı eğitim alabileceği bir sistem oluşturmak. Bu alanın içerisinde hem bisiklet öğrenme parkuru hem araç öğrenme parkuru hem de yaya olarak kullanacağı alanlar var. Sayın Valimizin desteği ile Milli Eğitim işbirliğinde bu işi devam ettirmek istiyoruz ki her eğitim sisteminin içerisinden çocuk bu eğitimi mutlak surette alsın, yarın hayatta yaya olarak ya da sürücü olarak sorunları ortadan kaldıralım” şeklinde konuştu.

 


HABER: SÜEMYYA TURAN 

İPEK YOLU HABER GAZİANTEP

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz