İpek Yolu Haber Ajansı

TURİSTLERİ DOLANDIRAN KOSTÜMLÜ DİLENCİLER YAKALAND

Şikayet üzerine polis 5 kostümlüyü turistleri selfi çektirerek zorla para almaya çalışmaktan işlem yaptırdı. Kostümlü dilenciler olarak adlandırılan 5 kişiye ’Hıfzıssıhha Kanunu’ ile ’Kabahatler Kanunu’na muhalefet suçlarından idari para cezası kesilmesi için iki ayrı tutanak düzenlendi.

 

Amatör tiyatrocu olduklarını iddia eden kostümlü 5 kişi Taksim Meydanı’nda dolaşan turistlerle fotoğraf çekilme karşılığında ortalama 10’ar dolar para toplamaya başladı. Son günlerde sayıları artan Kostümlü dilenciler olarak adlandırılan şahıslarla ilgili şikayetlerin artması ve turistlere rahatsızlık vermeye başlaması üzerine Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu’na bağlı sivil polisler devreye girdi.

 

5 kişi, polis merkezine götürülürken haklarında ’Hıfzıssıhha Kanunu’ ile ’Kabahatler Kanunu’na muhalefet suçlarından idari para cezası kesilmesi için iki ayrı tutanak düzenlendi. Amatör tiyatrocu

 

olduklarını öne süren gençler, birçok Avrupa ülkesinde selfie çektirerek, bahşiş toplama geleneği bulunduğunu, suç işlemediklerini öne sürdü.

 

HABER:NECAT DÜRÜMLÜ

İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz