İpek Yolu Haber Ajansı

TUZLA’DA İLK EVİM PROJESİ BAŞLAYACAK

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı," Sayın Cumhurbaşkanımız dünyada eşi benzeri görülmeyen ve çok kısa bir sürede binlerce, yüzbinlerce konutun yapılacağı ve insanların bir anda ev sahibi olabilecekleri dünyada eşi benzeri görülmeyen, ekonomik düzeyi yüksek olan ülkelerde bile olmayan bir proje başlatmıştı.

İlk Evim, ilk işyerim’ projenin Tuzla kısmında 20 bin 900 konut vardı. Bunun kura çekilişi Tuzla’da başlayacak. Bu kura çekilişini birlikte yaşayacağız. Bu konutların yapılması ile birlikte dünyada bir ilk gerçekleşirken, vatandaşımızın ev sahibi olmasını kolaylaştıracak bu muhteşem proje için halkımız adına ve şahsım adına Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böylesine projeler ile hem vatandaşımız ev sahibi oluyor hem de deprem öncesi hazırlığımızı yapmış oluyoruz" dedi

 

Başkan Yazıcı," Depreme hazır olabilmek deprem için en önemli tedbirlerden bir tanesidir. Biz bu konut projesi ve deprem gerçeği ile 1970’lerde ve daha eski zamanlarda yapılan tüm bina stoklarımızın tamamını yenileyerek fay hattına en yakın bir ilçe olarak depremi hazır bir şekilde karşılamak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bir kişinin bile canını kaybetmeyeceği bir gelecek inşası için hep birlikte başladık. Deprem bölgesinde yaralarımızı sararken, geleceğe yönelik İlk evim, ilk işyerim projeyle ev sahibi olabilmek, depreme hazır bir bina stoğu ile depremi karşılamak için hep birlikte bir ve beraber olacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

HABER: Özkan Güli

İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz