İpek Yolu Haber Ajansı

VALİLİK BAHÇESİ ÇOCUKLARLA ŞENLENDİ

Korona virüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında 3 Nisan 2020 tarihinden bu yana sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-14 yaş arası çocuklar uzun bir aradan sonra ilk defa sokağa çıktı.
Muğla Valisi Esengül Civelek, uzun bir aradan sonra ilk defa sokağa çıkan çocukların keyifli vakit geçirmeleri için Valilik bahçesini çocuklara açarak, evde kaldıkları için hediyeler dağıttı.
Vali Civelek, çocuklara üzerinde ‘Evdekal, Sağlıklakal’ yazan balonlar ile trafik eğitimi ve sıfır atık konularında eğitici boyama kitapları ve puzzle dağıttı.
Uzun süre evde kaldıkları için çocuklara teşekkür eden Vali Civelek, çocuklara dışarıda oldukları süre boyunca gönüllerince eğlenmeleri, sosyal mesafeye uymaları ve maske kullanmaları tavsiyesinde bulundu.
Vali Civelek yaptığı açıklamada, “Bugün 11.00-15.00 saatleri arasında yaklaşık 2 ay sonra sokağa adım atan çocuklarımızı mutlu etmek amacıyla Valilik Bahçesini çocuklarımıza açtık. Trafik kuralları ve sıfır atık konusunda farkındalık oluşturacak boyama kitabı ile çeşitli hediyeler takdim ettik.  Valilik bahçesinde çocuklarımız için bugünün anısına “Covid-19 karşı Evde Kalıyorum Sağlıkla Kalıyorum” sloganı yazan fotoğraf standları hazırladık. Çocuklarımızın evde çok sıkıldıklarının farkındayız. Alınan tüm tedbirler onların sağlığı için ve çocuklarımıza evde kal çağrılarına riayet ettikleri, anne ve babalarını üzmedikleri için teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.
Çocuklarda kısıtlamanın başladığı ilk günden itibaren hiç dışarı çıkmadıklarını ifade ederek, keyifli vakit geçirmeleri için Valilik Bahçesini kendilerine açtığından dolayı Vali Civelek’e teşekkür ettiler.

HABER: OSMAN ACAR

İPEKYOLU HABER MUĞLA

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz