İpek Yolu Haber Ajansı

Vali Davut Gül’ün 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı

10 Ocak 1971 Yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantının başlangıç olarak kabul edilmesiyle, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 Yılı Genel Kurulu’nda ‘’10 Ocak İdareciler Günü’’ kabul edilmiştir.



“İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” ifadesini düstur edinerek, büyük bir özveriyle kendilerini Aziz Milletimizin hizmetine vakfeden idarecilerimiz, devletimizin en köklü, en temel, en önemli unsurları ve insan gücüdür.

 

Vatandaşlarımızın canının ve malının korunması için her türlü güvenlik önlemini alan, vatandaşlarımızın taleplerini ve ihtiyaçlarını devlet adına tespit edip, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalar yapan devletin temel yapı taşları Mülki İdare Amirlerimizin böyle bir günde hatırlanması, mesleki misyonunun canlı tutulması açısından önem arz etmektedir.

 

İdareciler, devletin ve hükümetlerin politikalarının başarı ile uygulanmasında, kamu hizmetlerinde vatandaşların memnuniyetinin yanında; şefkatini de temsil eder, devletle vatandaş arasındaki bağları güçlendirir.

 

Bu vesile ile Ülkemizin her köşesinde, devleti ve hükümeti temsil etme şeref ve onuruna sahip Mülki İdarecilerimizin, 10 Ocak İdareciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, ebediyete intikal etmiş olan tüm İdarecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta bulunan tüm idarecilerimize mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir meslek hayatı temenni ediyorum.

 

 

HABER: SEVİM ULUSAM

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz