İpek Yolu Haber Ajansı

Vali Davut Gül’ün Ramazan Ayı Mesajı


 

Aziz Gaziantepliler…

Rahmetin, bereketin, bolluğun ve paylaşımın yoğun şekilde yaşandığı, yılın en hayırlı ayı olarak büyük özlemle beklediğimiz Ramazan ayına bir kez daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu ay yoksulun, muhtacın durumunu anlamaya, varlığını bazen önemsemediğimiz değerlerin ne kadar önemli olduğunu ve bu kıymetlerden yoksun bulunan insanların durumunu daha da iyi kavramaya vesile olmaktadır.


Allah’ın rahmet ve mağfiret kapılarını sonuna dek açtığı bu günleri anlam ve önemine uygun olarak yaşadığımız ve yaşattığımız sürece yapılan dua, ibadet ve iyilikler Allah katında makbul olacaktır.

 

 

Sevgili Hemşehrilerim…

 

 

Küresel bir salgınla mücadele ettiğimiz bu dönemde, kadim bir geleneğe sahip olan  bu şehrin insanlarının birlik beraberlik ruhuyla zorda olan kardeşleriyle ekmeklerini nasıl bölüştüklerine tanık olduk. Zorlukların bencillikleri ortaya çıkardığı, bu zorlu süreçte, herkesin kendi geleceğini düşünme eğiliminde olduğu sistem içerisinde Ülkemizin ve Şehrimizin insanlarının “Gönül Seferberliği” ilan ederek “Kalbe Dokun Gönül Kazan” projemizle nasıl birbirine tutunduğuna şahitlik ettik hep beraber.

 

Şimdi bu birlik ve beraberlik ruhuyla rahmetin ve mağfiretin doruğa ulaştığı 11 ayın sultanı Ramazan’a giriyoruz. Bizler istiyoruz ki, komşusu açken tok yatmayan bu millet, Ramazanda da kardeşlerine merhamet elini uzatsın. Uzatsın ki, “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.”  hadisinin sadece sözde kalmadığını, yüreğimizi ortaya koyarak bu sözün gereğini nasıl yerine getirdiğimizi dün olduğu gibi bugün de tarihe not düşelim.

 

Ben inanıyorum ki, Allah’ın mağfiretinin bol olduğu mübarek Ramazan ayında oluşturduğumuz bu birlik ve beraberlik ruhu toplum olarak kurtuluşumuza vesile olacaktır.  

 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Gaziantepli hemşerilerimin Ramazan ayını tebrik ediyor, on bir ayın sultanı bu ayın, gelenek ve göreneklerimizi, fazilet ve hasletlerimizi koruyup daha güzel yaşama ve yaşatmaya vesile olacağına inanıyor, şehrimize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

 


HABER: AHMET ÇELİK 

İPEK YOLU HABER MERKEZİ



 

 

 

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz