İpek Yolu Haber Ajansı

Vali Gül, "Öğrenciler kütüphaneleri ne kadar çok kullanırsa kendisini o kadar çok zenginleştirir"

Gaziantep'te rekor katılımla okuma etkinliği düzenlendi…

Vali Gül, "Öğrenciler kütüphaneleri ne kadar çok kullanırsa kendisini o kadar çok zenginleştirir"

"Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor" projesi kitap dağıtım töreni Vali Davut Gül, İl Milli Eğitim Müdür Cengiz Mete, öğrenciler ve öğretmenlerin katılımları ile gerçekleştirildi. Vali Gül burada yaptığı açıklamada öğrencilerin ve öğretmenlerin kitaplıkları, kütüphaneleri ne kadar çok kullanırsa kendisini o kadar çok zenginleştireceğini kaydetti.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törende salondakilere hitap eden Vali Gül, etkinlik kapsamında Gaziantep'in bütün okullarında, sınıflarında aynı anda 400 binin üzerinde öğrencinin kitap okuduğunu söyledi.

Etkinlikle farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını dile getiren Vali Gül, "Belki Türkiye'de bir rekordur belki dünyada. Bununla farkındalık oluşturmak istiyoruz.  Bundan önemlisi de sizlere bu proje kapsamında verilen kitapların, kütüphanenizde, okulunuzda zenginlik oluşturacak olması. İsteğimiz verilen kitaplardan ziyade öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kütüphanede kitap alma, kitap okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi. Öğrenci, kitaplıkları ve kütüphaneyi ne kadar çok kullanırsa oralar o kadar zenginleşir, kendisi o kadar zenginleşir. Bunu sizlerle birlikte yapmak istiyoruz" dedi.

Eğitim öğretim döneminin başından itibaren öğrenciyi, öğretmeni merkeze koyarak Gaziantep’te eğitimde bulunulan basamağı biraz daha yukarıya çıkartmayı hedeflediklerini aktaran Vali Gül, "Bu anlamda "Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor" kitap okuma projesi çok önemli. Öğretmenlerimizin olağanüstü fedakârlıkları söz konusu. Proje kapsamında öğretmenlerimiz öğrencileri evlerinde ziyaret ediyor,  ziyaret ettiğinde hem veli ile iletişime geçmiş oluyor hem kendisi kitap okuyor hem de öğrencinin kitap okumasına eşlik etmiş oluyor. Bununla da beraber varsa gördüğü problemleri yetkililere iletiyor." ifadelerini kullandı.

Projenin; eğitimin üçlü sac ayağını oluşturan öğrenci, öğretmen ve veli ilişkisini de ciddi  anlamda güçlendirdiğini bildiren Vali Gül, mesai saatleri dışında öğretmeni, velinin evine gönderecek tek iradenin işini severek yapması olduğunu belirterek göstermiş oldukları fedakârlık için tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Türkiye'nin örnek projelerinden birisi Gazişehir Öğrenci Meclisleri

Vali Gül, örnek projelerden bir tanesinin de Gazişehir Öğrenci Meclisleri olduğunu belirterek öğrencilerin çoğunlukta olduğu, öğretmenlerin onlara rehberlik ettiği bir sistem olan Gazişehir Öğrenci Meclislerinin yaptığı her bir çalışmanın çevre ile ilgili, hayvanlarla ilgili, trafikle, sporla, kitap okuma ile ilgili daha çok motive edecek alışkanlıkların kazandıracağını dile getirdi.

718 spor kulübü

Yürütülen çalışmalar neticesinde 718 tane spor kulübünün kurulduğunun altını çizen Vali Gül, "Beden eğitimi öğretmenlerimizin önderliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile beraber şu an lisanslı öğrencilerimizi tespit etmeye çalışıyoruz, seçmeler yapılıyor. Fiziki  anlamda da aynı anda 20 tane kapalı spor salonu ve 13 tane havuz yapılıyor. İnşallah sizlerle beraber hem sporda hem sanatta hem de kültürde daha ileriye gideceğiz" şeklinde konuştu.

Beceri atölyelerinin de kurulacağının müjdesini veren Vali Gül,  ilk etapta 50 tane okulda yapılacağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise bu projelerle amaçlarının farkındalık oluşturarak öğrencileri, çocukları, gençleri erken yaşta kitapla tanıştırmak ve ömür boyu vazgeçemeyecekleri bir ihtiyaca dönüştürmek olduğunu dile getirdi.

Konuşmalar sonrasında Vali Gül ve Milli Eğitim Müdürü Mete tarafından öğrencilere  kitap dağıtıldı

HABER: AYFER KILIÇ
İPEKYOLU HABER MEREKZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz