İpek Yolu Haber Ajansı

Ve Nihayet, Bursa’ya da Bir Çiftçi Pazarı Açıldı


Bir zamanlar, “Yeşil Bursa” ünvanlı tarım kenti olan Bursa’nın 17 ilçesinde üretilen tarım ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşmaya başladı. Geç kalınmış olunmakla birlikte, ilk ve tek pazar olan Bursa Çiftçi Pazarı, Osmangazi Belediyesi’nin öncülüğünde Çarşamba semtinde Pazarpark’ta açıldı. Üreticilerin tarladan topladığı ürünler, taze bir şekilde, ilk elden, vatandaşa sunulmaya başlandı.

Bursa’da tarım yönelik çalışmaları canlandırmak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Osmangazi Belediyesi, “Çiftçi Pazarı” için protokol imzaladı. Böylece, Bursa’da gerçek anlamda ilk Çiftçi Pazarı, Çarşamba Pazarpark’ta kurulmuş oldu.

Bursa’nın 17 ilçesinde çiftçilikle uğraşan üreticiler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartlarıyla Çiftçi Pazarı’nda tezgah açtılar. Üreticiler, günün erken saatlerde topladığı ürünlerini taze olarak vatandaşlarla buluştururken Bursalıların durumdan memnun oldukları görüldü. Çiftçi Pazarı ile Bursa’nın gıda ürünleri konusunda önemli bir ihtiyacı giderilmiş oldu.
Her hafta Pazar günü kurulacak olan Çiftçi Pazarı’nda vatandaşlar, Bursa’nın en geniş ve rahat durumundaki modern pazar alanında alışveriş yapmanın keyfini yaşadılar. Zabıta ekiplerinin kontrolü ve uyarıları ile satıcıların ve alıcıların, sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralına dikkat etmeleri de sağlandı.
Bursa’da ilk kez kurulan Çiftçi Pazarı’nı gezerek üreticilerle ve vatandaşlarla sohbet eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tarım şehri Bursa’nın her töresinde yetişen ürünlerin en taze ve en ekonomik haliyle vatandaşla buluştuğunu ifade etti. Başkan Dündar, “Doğallık, tazelik, bereket, emek ve alın teri bu pazarda buluştu. 17 ilçemizden gelen tarım ürünleri Bursa’nın ilk ve en büyük çiftçi pazarında tezgahlarda yerini aldı. Güneşin doğuşu ile birlikte tarlalarından topladıkları ürünleri Bursalı vatandaşlarımıza sunan üreticilerimize bol kazançlar diliyorum. Vatandaşlarımız, ilk elden taze ürün almanın mutluluğunu yaşıyor. Önümüzdeki günlerde bu pazarımız daha da gelişerek, Türkiye’nin en önemli pazarlarından olacak. Üreticimizin emeklerine sahip çıkmalıyız. Bu güzel organizasyonu her pazar daha da büyüyerek sürdürmeliyiz” dedi.

HABER: CAFER GENÇ

 İPEKYOLU HABER  BURSA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz