İpek Yolu Haber Ajansı

YALOVA BELEDİYESİ’NDE İKLİM ÇALIŞTAYI YAPILDI

YALOVA BELEDİYESİ’NDE İKLİM ÇALIŞTAYI YAPILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından desteklenen, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcılığı tarafından yürütülen, “Tekirdağ, Çanakkale ve Yalova İlleri için Yerel İklim Değişikliği Eylem Planlarının Hazırlanması Projesi” kapsamında ‘İklim Çalıştayı’ yapıldı.

Yalova Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen çalıştaya; TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Haldun Karanvekonusunda uzman kişiler ile Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk da iştirak etti.

Çalıştayda yapılan sunumda; 21. yüzyılda gezegenimizin karşı karşıya kaldığı en önemli problemlerden biri olarak kabul edilen iklim değişikliğinin, fosil yakıtların kullanımı, arazi kullanım değişiklikleri gibi çeşitli insan faaliyetleri ile oluşan sera gazlarının atmosferde birikimi ile tetiklendiği bildirildi. Bilim camiasınca gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda, küresel ısınma sürecinin mevcut hız ile devam etmesi durumunda, ülkemizin de içinde bulunduğu iklim kuşağında ekstrem hava olayları, taşkınlar, yaygın ve şiddetli kuraklık olayları, orman yangınları gibi birçok önemli problemin ortaya çıkacağına ilişkin bilgiler aktarıldı.



Çalıştayın sonunda Başkan Vekili Tutuk, Marmara Bölgesi’nde TÜBİTAK tarafından hazırlanan bir projenin ortağı olmaktan dolayı memnuniyetini ifade ederekTÜBİTAK Başkan Yardımcısı Haldun Karan’a teşekkür etti.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz